måndag 9 april 2012

Vårbilder

Stålstaden är just nu så vacker att jag har svårt att smälta alla intryck. Jag vill stanna tiden.







Röd backsippa!





Dessa blommor är pyttepyttesmå och täcker stora områden.

4 kommentarer:

Monica sa...

Ja jag säger som förut, det är en ofattbar skönhet! Och tänk att löjtnantshjärtan blommar! Och allt verkar överleva den lilla minivintern och sen föröka sig ofantligt, de där engelsmännen de kan sina blommor och trädgårdar, de har speciell kunskap förstår jag:-). De är ju duktiga på allt ätbart med, så gott som allt är där från potatis till grönsaker och frukter och bär, har jag ofta tänkt på när jag handlat av odlarna från Peak District som brukar "lura" på mig någon mjuk kaka på samma gång som ibland frun eller mannen själv bakat och så stoppar de i ett kilo plommon som jag inte betalat för:-), inget som någonsin hänt på Hötorget eller kommer att hända!

Saltistjejen sa...

Fantastiska färger! och ja, våren är ju sådan att man oftast bara vill stanna tiden. Det går så fort, alldeles för fort denna period tycker jag. Men man får försöka njuta varje dag! :-)

Steel City Anna sa...

Saltistjejen: Det går fort, det är många vårar som jag har missat men denna har jag följt noga :)

Mamma: Löjtnantshjärtan är en av mina favoriter, väldigt vackra.

Monica sa...

Det vackra blå havet med blommor är ormöga har jag lärt mig nu, tillhör samma släkte som lungört, förgätmigej, blåeld bl a, Boraginaceae, ja jag ser att de liknar förgätmigej, så vackra och vilken härlig blå färg! Här blommar de samtidigt som vitsippor, skulle vara fint med ett sånt hav vid stugan:-) men är ju så konstigt att där växer blåbär och lingon bäst;-). Fast vi har ju prästkrageängen...