söndag 8 april 2012

Pingstliljor

Den ena sorten är näpnare än den andra. Helt vita, gulvita, orange och vita, små, pyttesmå, stora, jättestora. Pingsliljor. De är överallt!








4 kommentarer:

Monet sa...

Vilken fantastiskt blommande stad du bor i. Jag har länge följt dina blomstrande bilder och det klår ju oss här i Provence med hästlängder.

Hur kan det komma sig, du bor ju betydligt mera norr över än jag i södra Frankrike? Har Sheffield något särskilt milt microklimat?

Våra påsk- och pingsliljor är visserligen utblommade men de här mängderna ni har!!

Monica sa...

Vilka ljuvligheter, helt vita har jag aldrig sett, så vackert och de på sista fotot med, så fina de är, ja de är underbart alltihop att se för oss från noll8-området med minus 8 imorse!

Steel City Anna sa...

Monet: Tack! Visst är det fint. Sheffield är en väldigt grön stad som ligger mitt på ön med bergen i Peak District på ena sidan som nog påverkar klimatet till det bättre för växterna. Sen så finns och har det funnits så många viktorianska trädgårdar här och marken har odlats väldigt länge så det påverkar nog också. Kameliabuskarna til exempel har ofta planterats i slutet av 1800-talet och är nu stora som träd.

Mamma: De sista som är som en liten gul knapp med bakåtstrukna kronblad är häftigast tycker jag :)

Monica sa...

Tittar igen, det är som hela skogar av blommor, det är unikt tror jag, vi pratade om det på middan ikväll att det är ett speciellt vinterklimat, milt, sedan fin vår och sommar men med lagom fuktighet och mild höst som följer på det. Det kan inte växa så här i varma länder där det är varmt med för het sol så det blir torrt långa tider. En del känner igen den frodiga växtligheten från delar i Balkan, där det är milt vinterklimat och städerna skyddas av bergen, vissa orter bara som är fina på det sättet sa de som var insatta. Minns första gången på spårvagnen i Sheffield och jag såg en hel sluttning med olika narcisser, ojojoj, här måste de gjort något särskilt! Sen såg jag det var så överallt:-)