söndag 8 april 2012

Påskdagen

Sovmorgon. Ledig dag trots allt. Långfrukost med hot cross buns.
Engelska påskbullar
Äts med fördel rostade med smör
Solstrimmor genom tjocka moln. För en gångs skull ser jag utvilad ut och jag struntar i att sminka mej och rusar ut i parken. Fåglarna är högljudda, liksom barnen som letar ägg med pastellfärgade korgar i filt i högsta hugg. Varmt och kallt omvartannat. Ett stänk av regn och uppfriskande vind.
Nya blad som konfetti i Endcliffe Park
Påskfärger
Utsikt upp mot Botanical Gardens över Banner Cross
Hav av pingstliljor
Det sista av magnolian
Starka färger

Ekorrarna påskfirar
Påskpromenad
Litet chokladägg på väg att upphittas
Hemma igen - påskmiddag, chokladfyllda ägg och äggmålning.


God kyckling
Ugnsrostade grönsaker med fetaost
Mary Poppins på TV. Därefter Songs of Praise på BBC, som avslutas med pampiga Thine be the Glory. Några koppar kaffe. Tupplur på soffan. Det var den påsken.

5 kommentarer:

Trillingnöten sa...

awww...jag brukar alltid baka cross buns på påsken (maken kommer ju ursprungligen från en brittisk koloni:)) men i år blev det inget...kände inte för det eftersom maken var borta :( Men nästa år! De är så goda!

Steel City Anna sa...

Trillingnöten: Dessa är från Tesco :) Hur får man till korset när man bakar själv? Verkar svårt.

Monica sa...

Det ser fantastiskt ut, du lyckas fira alltihop på en dag:-), ja man behöver inte ha det så utspritt egentligen, jättefint ser det ut både hemma och borta (parken). Kul att mågen uppskattar äggmålning:-), jag har konstverken kvar från förra påsken i stugan när vi målade små påsktavlor till varandra:-), kram, kram!

Steel City Anna sa...

Intensivt påskfirande :)

Monica sa...

De ljusrosa blommorna på fotot med promenerande, det är hjärtbergenia, växer naturligt i Mongoliet och i vår stugträdgård,-), fast de har inte förökat sig så där våldsamt, mera stadiet att de överlever från år till år,-), de är fina tycker jag, det är kanske en av dem på närbilderna också.