lördag 17 juli 2010

Högsommarblomster

I bristen på svenska blomsterängar har jag letat kompensation på stadens gator och torg och på min egen balkong ... Alldeles här utanför på parkeringen växer en äng i diket med vallmo och blåklint.Röda vinbären, numera uppätna av mej och av alla våra trastar som kommer på besök.
Mina sköra fjärilsvingeblomster på balkongen som jag väntade på i tre månader att de skulle slå ut, jag sådde från frön, och när de äntligen gjorde det så tog blomningen slut på två veckor. Jag har köpt lite förhoppningsvis trofastare buskar från Wlikinsons okända plantlåda för 0,75 pence och tryckt ner i jorden istället, sånt har jag gjort förr och det brukar bli bra, som när jag köpte paraplyblomman! Den är för övrigt nuförtiden 230 centimeter hög ...Snart kommer tomaterna!
Winter Garden - här blommar det året om men aldrig så kraftfullt som i juliLavendelhäck utanför Millenium Galleries, som även har äppelträd och rosenbuskar i en gömd liten trädgårdFärgsprakande blomsterarrangemang utanför stora katedralen

3 kommentarer:

husbund sa...

Those pictures are so beautiful baby. Love you very much! I can't wait to have the first tomato!

Monica sa...

Så underbart allt! Vilken blomsterprakt! Är även imponerad av röda vinbären, så många fick inte vi på stuglandet;-)Och vilken söt blomsteräng mitt i storstan!

Monica sa...

Nyss läste jag i Allers att man ska knyta några ballonger i vinbärsbusken så vågar inte fåglarna äta. Låter ju enkelt, det får du pröva nästa år. Och grannarna kanske tror det är party för jämnan:-).