torsdag 13 november 2008

Meadowhall

En tur efter jobbet till shoppingparadiset Meadowhall, aven kallat Meadowhell, har det blivit idag. Meadowhall ar sa stort att gatorna inne i gallerian finns utmarkta pa kartan! 280 affarer finns det - Carro har varit inne i alla! :) Jag har inte varit dar pa lange och flera nya affarer hade kommit till, bland annat nostalgiaffaren Past Times med massa viktorianskt julpynt, rooooooligt tyckte jag och var darinne lange o pillade pa allt men kopte tyvarr inget. Handlade gjorde jag daremot pa Primark, som faktiskt ar STORRE an Primark i London, det ni! Jag handlade julklappar, flera par byxor, vackra julklappssnoren (fast jag ska hanga hemmagjorda kristyrdekorerade pepparkakshjartan i dem sa smaningom), 2 mysiga toppar, rosa tofflor till jobbet, 2 linnen och strumpor med renar pa. Allt detta for ca 550 svenska kornor. Primark ar och borde vara en engelsk turistattraktion i klass med Big Ben och Buckingham Palace. Ja, det ar svart att beskriva men jag rekommenderar alla en tripp till denna underbara affar! Den oppnade forra aret i London men har uppe i norr har den funnits lange, och grundades pa Irland sa tidigt som 1969.

Imorgon bar det av till Castleton i Derbyshire, som ar en fantastiskt gullig liten by i Yorkshires dalar. Castleton ar kant lokalt bland alla de andra gulliga byarna for sina grottor och en gammal slottsruin, men sjalv aker jag mest dit for en kopp te, far-skadning och engelska varianten av hantverksaffarer (mindre halm och tra, mer far och te). Jag har dock haft en surrealistisk upplevelse i en av grottorna med Carro och Jocke och en fullstandigt galen kandisdroppande guide! Alla hade ju varit i hans grotta, haha. Tillomed drottningen tror jag att han sa! Jag blev lite klaustrofobisk darinne men det var definitivt en upplevelse och nagot jag sent ska glomma :)

Jag avvaktar lite till med spraktestssvaren eftersom det droppar in fler forslag!
Aterkommer imorgon om te och far upplevelser :)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Du borde få betalt för alla gånger du gör gratis reklam för Primark! Men jag kan inte mer än hålla med, det är en fantastisk affär :) Jag måste komma till våren och fynda! Ja den där grottguiden han var verkligen en namedroppare utan like... haha jag är säker på att han sa att drottningen hade varit där och säkert kejsaren av kina med.

Charlotta sa...

Oh my god! När vi var i Lincoln på höstlovet hade dottern och jag tänkt en tur till Meadowhall men hon shoppade upp sin månadspeng redan i Birmingham tidigare samma vecka, haha. Det är alltså värt ett besök?

Hon älskar Primark och dessutom Hollister som jag sett finns där. Vågar inte säga att det är större än i London. Gaaah! :)))

Steel City Anna sa...

Charlotta: Större men också lugnare och mindre galna människor som sliter i allt. Så ett besök på Primark i Meadowhall kan bli en riktigt trevlig upplevelse :)