måndag 3 november 2008

Barnsley

Idag har varit en synnerligen bra dag. En san dar dag nar man kanner att, ja just det, det ar darfor jag jobbar med det har! En san dar dag nar det inte ens riktigt kanns att man har jobbat, for det har varit sa roligt.

Jag har varit ute i den engelska vildmarken, som kanske inte ar sa varst vild. Kommunen Barnsley ar anda sa mycket landet det kan bli pa den har on. Stenhus med massor med blommor, akrar, mjolkpallar och mjolkflaskor, mjolkman pa flakmoppe, traktorer och massor med ho som samlats in. Traditionella slaktare, gronsakshandlare och jarnhandlare. Established 1830. Kor som ramar och far lite overallt. Stora falt alldeles lila av blommande ljung.

Ja, sa var det forstas regn, dimma och lera men det var anda en mycket trivsam promenad i skogen och en skon motsats till citystressen dar jag bor. Gubbar i keps, vandringsstav, vandringssockor (sanna som man drar upp over byxorna till knana, ska vara grona och av ylle) och vandringskangor samt hund halsar vanligt nar man gar forbi och sager how do you do. Engelsk skog ar dock organiserad; det finns toaletter, det finns en massiv parkering till 'skogen' (som kallas park men som ar lite vanlig svensk skog helt enkelt, ofta med en konstgjord sjo i mitten med inplanterade svanar i), det finns skyltar till alla stigar som har namn, och skyltar till diverse buskar dar det star 'har kan man ibland se en kanin'- med info om kaninen och en stor bild. Samma sak for igelkottar, dagsslandor, spindlar och paddor. Ja, sa har kan vara barn fa vaxa upp om naturen fortsatter sin gilla gang mot helskotta! Naturligtvis finns det en pub i narheten ocksa... Det finns ju granser for hur vild man vagar vara!

Inga kommentarer: