söndag 2 november 2008

Karleksforklaring

Hemlangtan ar over for denna gang. Jag ar grasanka for tillfallet, men det kanns inte ensamt. Det kanns bara ... hemma. Jag har varit runt i Sheffield City Centre idag och rakat stota pa en hel del folk jag kanner, vilket ar roligt och ett tecken pa att ja, det har ar ju hemma. Det var en synnerligen rolig marknad denna gang - det brukar vara marknad forsta helgen varje manad samt julmarknad hela december, men det ar lite olika teman och ibland ar det bara en valdig massa sylt och marmelad som saljs. Nu var det en riktigt stor, med bade klader, tingeltangel, massa fantastisk mat, blommor/vaxter, textilier, godis, 'hemgjorda' bakelser, smycken, vaskor, ja till och med Lovika-vantar fran Finland! Det fanns en stand fran vart hemland ocksa, saljandes Kopparbergs cider och spelandes ABBA musik sa det overrostade cirkusmusiken fran den gamla viktorianska karusellen. Jag ar nu agare till 4 snygga Kopparbergloggaglas for 50 pence styck! Vilket kap :)

Sen fanns det en enorm grill med massor av tyska korvar pa, aaaaah :) Tysk korv ar inte olik svensk korv, men valdigt olik engelsk korv (som ar gra, brun, sladdrig, fet, sot och orokt). Jag at tre korvar (kryddiga bratwursts... mmmm...) denna helg och blev polare med den tyska saljargubben. 'Aldrig har jag sett nagons ogon lysa sa nar dom ater korv sa han'. Han tyckte jag kunde sta dar o ata for det var bra reklam. Mycket riktigt var det manga som fragade mej om korven var god, haha, o kopte en. Inte illa av skeptiska engelsman som gillar sin mat, och sina korvar!

En mycket lyckad helg men nu ska det bli skont med lugn och ro, stadning infor det stundande julpyntet och fasta rutiner!

(Julen ar snart har, jag har tjuvstartat med att fylla en adventsljusstake med vackra stenar, lagt pa en snygg duk som inte ar direkt julig, mer en blinkning at julen, och satt roda ljus i kristalljusstaken... Jag maste halla mej for att inte riva ner ladan med julsaker i fran hogsta hyllan i garderoben, jag vill, jag vill, men ska vanta liiiiite till.)

4 kommentarer:

Isabell sa...

Onskar vi hade julmarknader har.. Alskar julen. Och kanner som du, skulle kunna julpynta redan nu. Har ingen adventsljusstake, och har inte sett nagon san har uppe som man kan kopa. Maste ju ha en detta ar. Har inte haft det pa ett tag nu, men ju aldre jag blir desstu mer pysslig blir jag. Innan allt julstok aker upp sa ska vi fira Thanksgiving. Vi har massa folk som kommer hem hit och firar med att ata massa mat, typ likadan som julmaten.

Anonym sa...

Blev adventslådan bra? Du vet du har den lilla söta röda elektriska också, kollade lamporna, de ska fungera. Puss älskling, sköt om dig och ha det bra, Mikaela hälsar!

Nanna sa...

Kajsa är inne på att fixa julpyntet nu också! På en gång!!! Hon är helt jul-hysterisk och det är klart att nu är det på g.
kramar

Isabell sa...

tyvarr sa har vi inte ikea nara. Pa denna lilla o har vi bara Walmart.