Friday, 31 July 2015

Ljuva sommar

Idag var jag uppe i ottan och var alldeles själv på kontoret och fick så himla mycket gjort att jag hela eftermiddagen kunde ligga i en park och titta på moln. När jag tröttnade på det åkte jag in till stan som var full av folk på glatt humör som åt glass och pratade och hängde i Peace Gardens där den årliga låtsasstranden byggts upp. Härlig stämning!


Till sist åkte jag hem och spenderade resten av kvällen i trädgården som är så nästan ilsket grön med en underbar tung doft av jasmin. Imorgon väntar en tiotimmarsdag på jobbet så det kändes skönt att hinna få lite sol och vila idag.

Börjar ana lite höstfärger. Det funderar vi inte vidare på!
Lite nytt i min ampel.
Jasmin i mitten, min stora fuchsia till vänster


Slingerväxten som kväver andra om den får härja fritt. Men någon blomma här och där kan få vara kvar.
Jag tog en koltrasthanne på bar gärning, det är han som äter jordgubbarna!

4 comments:

Monica said...

Åh vad grönt och fint du har, det är så härligt att ni har trädgård mitt i storstan, fantastiskt! Och jag log glatt här när du skrev om stranden, den tycker jag mycket om, brukar sitta där i myllret när jag går ut själv på vandringsstråt:-), augusti är en fin månad hos dig och än dröjer hösten. Och på tal om glass gjorde jag egen nyss, står i frysen och ska röras några gånger innan det blir godnatt:-), puss och kram älsklingar tre och sov gott, du har så lång dag imorgon så skönt att du hade en skön eftermiddag-kväll idag, men det berodde på din effektivitet förstår jag. Pappa hälsar!

Steel City Anna said...

Verkligen en jätte-effektiv dag :)

Anne-Marie said...

Så det var jasmin som du undrade över tidigare. Visst har blommorna en helt fantastisk doft!
Trevligt att titta på moln. :)

Steel City Anna said...

Anne-Marie: ja, och jag är så glad att du sa det för jag hade aldrig kommit på det själv. När vi flyttade in vad det vara en stor risig gren men den har skjutit skott och nu även blommor över flera meter.