fredag 31 juli 2015

Ännu är det sommar kvar

I England får barnen inte sommarlov förrän i slutet av juli och på många sätt känns augusti som den verkliga sommarmånaden här, medan jag hör många svenskar prata om höst. Nejdå, ännu är det varmt, grönt och många fina dagar att glädjas åt.

Juli har varit en härlig månad. Jag är solbränd och lite fräknig och folk tror att jag har varit utomlands men det är allt min egen trädgård som har fått agera strand. Många fina middagar där med grannskapets alla katter som gärna velat vara med ...

Det är så vackert just nu och grönskan är ännu frisk och fin, det är allt bra med lite regnskurar. Hade dock gärna sluppit det extrema åskvädret vi hade i början av månaden! Och spindelbebisarna ... Vart är de nu?

6 kommentarer:

Monica sa...

Tycker med att juli varit en fin månad även om jag varken är solbränd eller har fräknar:-), har du verkligen det för det har jag aldrig sett, augusti blir en fin sommarmånad är jag alldeles övertygad om. Så fint det är med alla blommor du har omkring dig, den rödrosa vallmon ser ut som sköra pappersblad.

Steel City Anna sa...

Du far titta efter sen :)

Anne-Marie sa...

Trevligt att ni haft en del sol i alla fall. Här har vi så det räcker och blir över. Jag håller mig mest i skuggan eftersom vi har så varmt. Vackert med alla blommor ni har.

Steel City Anna sa...

Anne-Marie: Det är så skönt med lite värme, har suttit i min fleecebadrock flera kvällar i rad och yllesockor! Det gör jag så det räcker resten av året, i juli ska man väl slippa det :)

Trillingnöten sa...

Oj, jag hade ingen aning om att sommarlovet kom så sent för engelska barn. När börjar de igen efter sommaren?

Steel City Anna sa...

Trillingnoten: forsta veckan i september brukar det vara. Det ar verkligen annorlunda fran hur vi hade det!