torsdag 16 juli 2015

Leva & bo

Lika intressant som att se hur de jobbade på Abbeydale Industrial Hamlet är det att se hur de bodde! Det känns ganska hemtrevligt, ganska likt, man skulle kunna flytta in känner jag. Vårt hus är trots allt från 1861, så vansinnigt annorlunda är det inte förutom detta med el och vatten förstås. Arbetarbostaderna är från 1793, chefsbostaden från 1838.














Såhär hade man kanske sett ut. Ett slitigare liv, det var det nog, men det kanske fanns annat de hade som inte vi har?







En söt liten viktoriansk trädgård

3 kommentarer:

Monica sa...

Ser väldigt fint ut! Och så fint redan då med alla redskap och möbler mm! Ja det fanns säkert andra värden i livet då än som nu, slitigt för många men det är det idag också. Intressant att jämföra med bostäderna här som mest hade halm och lav den tiden och tapeter var inte aktuellt, och vilken kyla ofta, därför for de som kunde till Amerika. Och det var ju hundra år längre fram i tid. Så fint de gjort detta område för besökare och så kul att det finns hos er:-), din morfar hade älskat Sheffield, jag har ofta med honom i mina tankar.

Anne-Marie sa...

Spännande att föreställa sig hur det kunde ha varit att bo på den tiden.
Det var ett gammalt hus ni bor i. Så annorlunda jämfört med stora delar av USA.

Steel City Anna sa...

Mamma: ja morfar hade tyckt detta var intressant!

Anne-Marie: minns de amerikanska studenterna pa universitetet har, de gick bara & gapade over alla gamla hus :) vi hade en del jattecoola seminariebyggnader, gamla kyrkor, kapell & sma sota stugor som kopts upp & inretts for undervisning. Jag alskar vart gamla hus! Byggdes for arbetarna vid floden Sheaf. Har & dar ar det moderna hus emellan, det ar ofta hal efter dar bomberna foll under andra varldskriget.