Sunday, 19 July 2015

En liten bit av Sverige

Senaste IKEA-besöket resulterade inte i några möbler men väl lite svensk mat! Jag måste snart dit igen för kräftorna kommer i augusti. Tills dess får det bli sill och ost på det där nya knäckebrödet med dill, nyfiken på det!


Choklad ... världens bästa. Svensk senap är makens grej. Mild ska det vara! Precis som tjeckisk senap.

Fina brickan från Lagerhaus, så nöjd med den!

9 comments:

FREEDOMtravel said...

Knäckebröd lyckades vi faktiskt köpa för ett tag sedan, men sill låter gott! :)

Steel City Anna said...

Freedomtravel: ja, det kan finnas knäckebröd ibland på hälsokosten här men det är inte så gott :) Ikeas sill var god denna gång, det har varit lite olika.

Monica said...

Det där dillknäcket låter intressant och Ikeas sill stod jag och tittade på senast i Uppsala, burkarna såg så fina ut och sillen med men jag köpte ingen, kanske vågar mig på det nästa gång, sillen är ju lite av olika kvalitet i andra affärer också. Brickan är så fin, vilket bra besök där på Östermalm. Caféet var ju väldigt fint och avkopplande, blir bra på shoppingrundorna i vinter:-)

Steel City Anna said...

Mamma: dillknäcket var jättegott! Skulle passa bra till kräftor. Hoppas vi hinner med ett ikeabesök till.

Anne-Marie said...

Chokladen klarar jag mig utan - tycker bättre om den mörka, ekologiska chokladen nuförtiden.
Sill däremot kan jag sakna eftersom vi inte alls har något sådant där jag bor.

Tant Gröns Lilla Bod said...

Vi provade dillknäcket, maken och jag, men jag tyckte att det var lite segt. Inte riktigt som annat tunt knäckebröd man kan köpa i Sverige. Men något som vi tyckte mycket om var ikeas äppelmust! Den kan jag rekommendera, om du får tag i den :).

~ Maria ~

Steel City Anna said...

Anne-Marie: kan verkligen bli enormt sugen pa mjolkchoklad fran Marabou! Gillar inte engelsk choklad & det ar nog tur :) allra mest tycker jag om matjesill, de stora fileerna, men de har bara sma i burk pa ikea. Forstar att du saknar sill!

Steel City Anna said...

Tant Gron: ja, appelmusten ar god, aven deras glogg brukar vara god, fanns en appelglogg i julas. Jag blev fortjust i dillknacket, jattegott med lagrad ost & smor men kraftor hade blivit kronan pa verket ... Ah vad jag saknar kraftor!

Monica said...

Nu har vi provsmakat dillknäckebrödet, köpt på hemvägen från landet, enormt gott! Precis min smak och fars din med. Så knaprigt och läckert kryddat och en smakrik ost på gjorde susen:-), nog det godaste på hela deras matavdelning, jag som älskar knäckebröd blev glad:-)

Sen på landet finns det surdegsknäcke och ett fröknäcke från ett bybageri men vi har inte testat än, kostar tre gånger så mycket som detta så det krävs att det är gott då. Tänkte höra om någon köpt innan vi gör det:-) och dessutom till det priset såg jag gärna att det åtminstone var ekologiskt.