måndag 7 april 2014

Vissa måndagar är bättre än andra

Är lite sådär småledig idag. Går upp tidigt, härlig långpromenad, diskuterar kattens hårbollar med världens mest genuint intresserade djuraffärsinnehavare på en smågata. Istället för att pracka på mej en superdyr borste, som jag var desperat nog att köpa eftersom kissen tydligen haft någon gigantisk vinterpäls som nu ska bort, för vi ett långt samtal där han frågar massvis av frågor om mitt gamla kattskrälle, och jag kommer ut med en betydligt billigare oljepasta som ska hjälpa till. Jag följer instruktionerna, att sätta lite på kattens tassar så att dom måste följa sin naturliga impuls att tvätta sej rena och på sätt få i sej pastan. Ja, så skulle kanske de flesta katter reagera. Min reagerar istället genom att jama argt, hoppa en halv meter upp i luften och sedan noggrant torka av pastan på mitt lakan, doppa tassen i vattenskålen och sen slicka bort de få rester som blev kvar. Sen sätter hon sej i garderoben. Nåja, imorgon är en annan dag.

Beger mej till stan i ösregn, får för mej att det vore skönt att klippa håret, går in på en högst tvivelaktig drop in salong som stinker kemikalier och verkar folktom sånär som på en parant dam med lila stundtals folieinpackat hår i hörnet. Kan jag hjälpa till? undrar hon och jag inser att hon alltså är frisören. Hon säger att hon aldrig hinner gå till frisören själv, så hon passar på när hon jobbar.  Om det är OK att hon kollar till folien då och då så kan hon klippa mej nu på en gång. Jag kommer ihåg visdomsorden min vän Cecilia sa till mej en gång i Turkiet när jag tvekade en stund att spontanklippa mej vid en strand mitt i natten: du har långt rakt hår, vad kan hända? Så jag slår mej ned, frisören sjunger Nothing Compares jättehögt och med inlevelse, håller upp en hårtest då och då och frågar 'jag tar av en sån här bit OK' och innan man svarar så klipper hon, då och då tittar hon lite under folien och vips så är det färdigt. Och det blev riktigt bra!

Nu får vi se om kvällen blir lika spännande.

2 kommentarer:

Monica sa...

Ja du är modig du, du hade nära hit kanske för jag tänkte på den frisör vi gick hos båda som var bra. Men du blev fint klippt här också förstås. Jag funderar på vart jag ska gå, måste bli snart att ta en bit.
Vad rolig hon är katten, som att allt vill hon bestämma själv, ingen ska försöka lura i henne något:-). Verkar mycket smart:-).
Det är ljuvligt med England och särskilt Sheffield, alla trevliga människor, jag hinner vänja mig med under vistelserna. För att sen bli chockad redan på Arlanda;-), fast då senast måste jag säga att de hade rar personal men den andra knuff-buffbefolkningen, puh,

Steel City Anna sa...

Den andra frisören har stängt, synd.