söndag 25 augusti 2013

Vatten vatten vatten

En sommar utan bad är inte riktigt sommar. Här är det se men inte röra som gäller, om man inte åker ut till havet förstås. Nästa år får det bli en Sverigeresa, så är det bara.











4 kommentarer:

Monica sa...

Det ser helt ljuvligt ut och där skulle man bara vilja hoppa i:-)

Steel City Anna sa...

Är väldigt fint där, Redmires reservoir.

annannan sa...

Nej, en sommar utan bad i naturliga vatten är det verkligen något som fattas. Och sällan är det så bra som i Östersjön - det är en sån där grej jag aldrig riktigt kommer över... (Jo, jag skulle nog kunna tänka mig Öresund och Kattegatt också).

Men varför får man inte bada i engelska vatten annat än i havet??

Jag har inte varit med om motsvarande i något av de länder jag bott i.

Här i Portugal badas det vilt i både ocean och floder. Och på ofta väl skötta badplatser. Det är ingen som behöver gå obadad här om hen inte vill.

Där jag bodde i Nederländerna och i Canada fanns det ett övergivet grustag respektive ett dito stenbrott på cykelavstånd. Och i Canada badade jag helt underbart i Lake Huron - här http://www.villageofbayfield.com/.

Jag som alltid betraktat mig som stor anglofil har börjat misstänka att det finns ett stort aber med England som jag inte tidigare insett. Detta med ett hav som aldrig blir badvarmt och insjövatten man inte får bada i, det är inte för mig.

Steel City Anna sa...

Annannan: det är ju en ganska liten ö ändå och finns knappt några naturliga sjöar så reservoirerna är för dricksvatten och mer liksom stora gropar som nog är livsfarliga att bada i, det står så på varningsskyltarna. Och så bor vi ju också alldeles mitt på ön mellan en massa berg :) jag tror att i södra England är det fantastiska stränder, och även här uppe i norr finns det många fina ställen vid havet men kallt är det förstås och jag är ovan vid tidvatten och blir skrämd av det. Flyttar du till England får du flytta till Brighton eller någon fin skotsk insjö :)