fredag 30 december 2011

Näst sista dagen på 2011

Insvept i en filt med ärmar, (en slanket) uttrustad med ett glas vin och det sista svenska julgodiset, varvar jag nu ned efter en lång fredag, där jag fick oväntad hjälp från en kollega från förr som erbjöd sej att jobba nyåret. Detta höjde både min tro på mänskligheten och mitt humör. Nu tittar jag på fantastiska Året med Kungafamiljen, lätt förvirrad att det sänds nu och inte på nyårsdagen - brukar det inte alltid sändas på nyårsdagen? Hursomhelst, årets omgång är helt klart det bästa sen kungabarnen skrek "MERA KORV". Det är snabba klipp, härliga utläggningar, spännande frågor, en lång intervju om när doktorn skulle skära av Silvias öron. Kungen får hållas i sina härliga förvirrade svar på frågor om någonting helt annat:

Kungens svar på frågan hur han tycker att han har förändrats sen kröningen:

Oj! eeeh. Mmja. Eeeh aah! Ja! Hehehehehe. Det är bara att titta på gubben som står här! Nä, men eeh klart man förändras ju självfallet på ett eller annat sätt. Jag var ju väldigt ung, självklart. Det är inte farligt alls att bli så gammal som jag e nu. Men jag hade tänkt att bli ännu äldre. Med ännu mer kunskap. Och ännu större erfarenheter. Nee men hehehe skämt åsido, man fyller ju på efter hand, självklart. Hela tiden!

Kungens svar på hur han hanterar media:

Mhhmmm hehehe. Jaaahåhåhå vad ska jag säga! Jag vet inte om jag vågar stå här och hrrrrmmrm uttrycka exakt det. Ibland så kanske man använder nåt kraftuttryck sådär för sej själv nånstans i nån liten skrubb. Nej, skämt åsido, nej men det är klart man vill ju alltid att det ska gå bra, så får man samla ihop sina styrkor och sej själv och så får man ta nya tag och rikta in sej på nya mål!

Följdfråga på det? Nix. Raskt klipp till Botswana. Kungen tycker helt klart om orden självklart och självfallet. Och skämt åsido. Drottningen använder inga skämt åsido alls. Jag måste säga att jag lider med henne.

Daniel och Victoria hälsar på söta tanter i Ockelbo och Daniels dialekt får löpa fritt. När han berättar att han jobbat inom äldreomsorgen tänker jag att där, där har vi det! Den ultimata utbildningen för att ta ned vem som helst på jorden. Infoga det mellan Childhood-kontor och middagar!

Tack kära Svt, för ett oerhört underhållande program.

10 kommentarer:

Turtlan sa...

Anna: På Spåret Anna :-)

Say no more....

Gott Nytt ÅR!

Monica sa...

Instämmer till fullo att det var oerhört underhållande, det bästa någonsin även om jag tror SVT inte riktigt förstår våra tankebanor,-). Strålande analys och sammanfattning, kunde inte sagt det bättre själv;-).

Steel City Anna sa...

Vad kul, ska genast kolla! Gott nytt år!

Elisabet. sa...

Ja, underbart från Sheffield och hur många bloggvänner var vi som OMEDELBART tänkte på dig, Anna!

Elisabet. sa...

Ps. Skrev ungefär likadant om kungaprogrammet. Jag tycker att han är pinsam, kungen. Det här he-he-heandet är ju ..., ja, hjälp.
Men D är en frisk fläkt och det vittnar ju om gott omdöme att Victoria valde en sån man, tycker jag.

Och stackars Silvia.

Steel City Anna sa...

Mamma: Fast jag tycker Svt visade prov på humor mellan raderna :)

Elisabet: Vad roligt! Och vad mycket det var från Sheffield! Maken poängterar att det är Europas grönaste stad, inte bara Englands ;)

Ja, Kungen. Ja, hur tänker han?

Monica sa...

Ja vilken kväll, att plötsligt se så fina Sheffieldbilder, tänkte det blir väl några på järnvägen men icke så bara! Och fick längtan till de sju gröna kullarna direkt och till dig förstås:-). Och fy så tråkigt det var på rean här;-)

Saltistjejen sa...

Hahaha! Fast jag inte sett det så kan jag liksom se dem framför mig efter ditt inlägg. Hahahaha!
Ett riktigt GOTT NYTT ÅR önskar jag dig nu!

Trillingnöten sa...

Måste se detta OCH På spåret! jag har fullt upp idag!

Steel City Anna sa...

Saltistjejen och Trillingnöten: Titt på båda programmen rekommenderas! Kungens svar är för övrigt exakt (nåja) transkriberade, jag har inte lagt till nåt :)