söndag 15 september 2013

York Railway Museum

Ett helt fantastiskt museum i York om tåg, tåg och mera tåg. Det är gigantiskt stort och ligger precis intill den riktiga tågstationen. Här kan man gå en hel dag, minst. Många fina ställen att äta och fika på finns det också, bland annat ett bland tågvagnarna med små inredda kupeer. Mest fascinerande var kanske de kungliga vagnarna, i en fanns det till och med badkar.


Här kan man öva på att stå som drottningens personal gjorde när hon gick av tåget



Drottningens lilla tesalong

I restaurangen













Inuti postvagnen








5 kommentarer:

Ulf sa...

Det har alltid funnits nåt romantiskt drag över tåg. Kanske är det resan, perrongernas farväl eller välkomnande. Myllret på centralstationen där alla är på väg. Sedan finns ju alla nördar vad gäller lok och så, dem tillhör inte jag, men det är säkert kul för de insatta.
Jag passerade York och katedralen på en av våra resor till Yorkshire Dales och minns att det var en fantastisk stad, men tågmuseet missade jag. Det får väl bli på nästa resa då:)

Steel City Anna sa...

Ulf: just den romantiska stämningen hade de verkligen fångat så bra, det kändes lite som att kliva in i en 100år gammal film. Det finns så mycket att göra i York så man måste ha ett par dagar, har varit där fyra, fem gånger nu och fortfarande är det massor jag inte gjort. Jag måste alltid gå in i katedralen och sen blir det endast ett museum för jag gillar inte att stressa runt, och så vill jag gärna gå tillbaka till trevliga ställen jag varit på förut så jag kommer liksom inte vidare. Men jag har tänkt åka riktigt tidigt en dag och hinna med ett gammalt hus från 1700-talet som är upprustat i all sin forna glans och gå in i en medelstidbostad i ringmuren. Om jag kan skippa katedralen :)

Monica sa...

Det är ett alldeles fantastiskt museum detta, och läste att det är det enda i sitt slag i världen och störst, passar bra i detta land med järnvägens historia, är glad att vi inte "missade" det denna gång och katedralen och vikingarna hanns ju med ändå, t o m en liten sväng vid floden och slottet. Och ringmuren höll jag på att glömma, den är ju otroligt fin och lång, som du säger det finns mycket kvar för vi hann inte gå in i bostaden där.

Charlotta sa...

Min man renoverade postvagnen när han var lärling på British Rail Engineering. I brevlådan hittade de faktiskt ett gammalt brev. :)

Steel City Anna sa...

Charlotta: Åh, det måste ha varit ett jättekul jobb!