lördag 21 september 2013

Sheffield food festival

Stort hålligång på stan idag när Sheffield har sin stora matfestival. Massvis av mat, förstås, men även en häst mitt i alltihop, musik och hipsters i pullover som bakar bröd i ett tält inför stor publik. Jag köpte god honung med kanel i, åt en enligt beskrivningen alldeles hysteriskt glad och ekologisk kyckling från en by i form av marinerad file med sallad till, lyssnade lite på en afrikansk kör och stod i solen och njöt en stund - 20 grader och sol idag.




Pumpor är verkligen väldigt vackra.








Sen gick jag in och lyssnade på den nya utställningen Inside the Circle of Fire i Millenium Galleries. Ett mörkt rum med kuddar och soffor i mitten - där satt man och lyssnade på ljudupptagningar från staden Sheffield. Fågelkvitter, sorlet av vatten i ån, dånet i en fabrik, läktarvrål under en fotbollsmatch, tågets dova dunkande, ett skyfall, en bit av publikens sång under en konsert. Jag tänker gå dit flera gånger, det var hemsk skönt att bara lyssna och bara tänka på ett enda sinne i taget. Sheffield fångades på ett väldigt fint sätt, man kände igen ljuden men hade kanske inte tänkt på dem förrut. Det kändes som att sitta inuti stadens hjärta och vara hemma.

Nu lyser fullmånen och imorgon väntar en ny fin solig dag.


Den här låten hördes några sekunder i det mörka rummet.

4 kommentarer:

Monica sa...

Underbara Sheffield och underbara foton! Är det sista trädgårdsutsikt?
Väldigt proffsigt!

Steel City Anna sa...

Mamma: Månen är från Tescos parkering där vi envisas med att handla mitt i natten :) Vi såg band annat två kvinnor som storhandlade iklädda pyjamas och tofflor.

Anonym sa...

Honung med kanel har jag aldrig smakat. Låter spännde. Vi brukar alltid köpa med oss lokal honung när vi är ute och reser. MAtmarkander är roligt och speciellt den här årstiden när utbudet av grönsaker är så stort. Härlig bild på pumporna (både de tillverkade och de "äkta").

Steel City Anna sa...

skullalundanna: Kanelhonungen var supergod! Man kan kanske prova att smaksätta själv.