tisdag 9 juli 2013

Livet, också

Har haft en ganska illusionskrossande dag. Har haft ganska många sådana. Värnar om de få illusioner jag ännu har. Sitter i ett hörn på Starbucks och svettas och är trött. I ett annat sitter ett stort kill-gäng i fjortonårsåldern med bakvända kepsar och all världens teknikutrustning representerad. Fram till dem spatserar en liten tant. Jag håller ögonen öppna ifall killarna skulle vara otrevliga mot henne, i vilket fall jag skulle ingripa, såhär negativ och förberedd på det värsta har jag alltså blivit. Vad mycket grejer ni har, säger tanten och pekar på en iPad. Vad är det där? Det som händer då är fullständigt illusionsupplyftande. En av killarna hämtar en fåtölj till tanten och frågar om hon vill se vad de gör på datorerna. Sen sitter den lilla tanten mitt i killgänget och spelar spel och tittar på skejt-videor på Youtube. Så är livet också. Det ska jag komma ihåg.

7 kommentarer:

Elisabet. sa...

Tack som delade med dig. Tala om att man blir glad i hjärtat.

Ungefär som när vi en kväll gick ner till båthamnen och där satt en gäng unga pojkar och grillade och drack öl. Soptunnan som fanns där tidigare, den var nu borta och jag tänkte att jaha .., här kommer det att se ut för jäkligt i morgon, ja, av allt kvarlämnat.

Inte alls!
Där var kliniskt rent!

Härligt!

Monica sa...

Det var verkligen upplyftande och helt underbart! Jag försöker se allt framför mig och det går tror jag:-)

Saltistjejen sa...

Helt UNDERBART!!!!
:-)

Jani sa...

Haha så härligt :) kul att gänget ville visa den gamla tanten på lite moderna saker.

Turtlan sa...

Ler :-)))

Stort!

Trillingnöten sa...

Vackert! Jag blev så glad att jag fick tårar i ögonen! Kanske beror liiite på gravidhormoner, men det här var enormt fint. det finns hopp för världen!

Steel City Anna sa...

Elisabet: Ja det är skönt att ha fel ibland :)

Mamma: Ja det var roligt att se. Många ungdomar är väldigt gulliga faktiskt, ibland kan jag sakna lite, lite att jobba med dem.

Jani: Tanten var snabb på att fatta också :)

Turtlan: Visst är det fint!

Trillingnöten: Eller hur, visst finns det hopp! Och roligt att damen vågade söka kontakt också.