torsdag 20 oktober 2011

Whirlow Brook Park

I helgen besökte jag denna underbara park, som faktiskt är ett av de första ställena jag åkte till i Sheffield utanför själva centrum av staden. En kollega tipsade mej om att detta är en av de vackraste platserna Sheffield har att bjuda på. Man hittar den inte så lätt eftersom den ligger lite i skymundan på gränsen till Peak District. Fantastiskt fin park, med ett särskilt lugn.






3 kommentarer:

Monica sa...

Det finns en "hemmakänsla" med alla dessa woodlands, läser att det finns 200 parker i Sheffield och det är unikt för hela Europa. Visst kan jag gå rätt uti skogen här och hitta gångstigar kanske men inget jag någonsin gör p g a otryggheten i det. En tjej sprang ordinarie rundan på cykelvägar kl två på em och fick en kniv i bröstet, två män satt och väntade om någon skulle dyka upp och hon var först...Det finns fördelar att bo i storstad med så mycket grönt omkring och normalt folk i rörelse i alla åldrar, inte daglediga banditer som sitter och väntar, sett mycket mystiskt med huvor runt sjön så där går jag aldrig ensam längre. Inte två heller. Om det inte är söndag för då går alla på söndagspromenad.

Steel City Anna sa...

Mamma: Det känns lite säkrare här. Jag såg en övervakningskamera i skogen :) Man vågar då inte kissa hursomhelst här ;)

Monica sa...

Nej kissa är nog bäst låta bli där;-) men å andra sidan kryllar det av små caféer och lunchställen hos dig med toa så det är inget problem. Här kan man kanske kissa utan kamera men det är säkert farligt av andra orsaker. Och övervakningskamera i skogen, får ta upp det på nästa medborgarmöte;-)