torsdag 16 april 2009

Varför ...

... äter man med kappa/jacka på i England (alltså när man är på cafe/mindre fin restaurang)? Visst e det lite ohyfsat i Sverige? Och opraktiskt. Varmt. Och jobbbigt om man spiller på sin ljusa vårkappa liksom.

En liten kulturell betraktelse. Jag har varit uppe sedan fem imorse och varit i Meadowhell efter jobbet så mer än så bjuder inte dagen på!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Kanske finns det ingenstans att hänga upp ytterkläderna. Kanske vill man inte ha sin jacka/kappa hängande över stolsryggen. Kanske man inte känner för att tömma fickor och tjafsa med att hitta annat utrymme i handväskan eller byxfickorna för nycklar och annat.
Kanske man inte har mycket tid och skall ut igen snart. Kanske det helt enkelt blivit en vana bland folk nuförtiden att göra så.
Vad vet jag? Har inte ens tänkt på detta. Men det är väl så att när man är nyinflyttad i ett annat land så märker man skillnaderna mer. Själv har jag bott här i 40 år så jag känner mig mer engelsk än svensk.

Lillan

Lillan

Steel City Anna sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Johanne Ländin sa...

Det kanske beror på att det brukar vara ganska kallt inomhus i England.

När vi för några år sedan hade besök av engelska kompisar över nyår här i Sverige hade de klätt på sig lite extra när de skulle gå och lägga sig.
Mitt i natten fick de gå upp, slita av sig alla ylletröjor och öppna fönstret för att inte svettas ihjäl.
Det berättade de morgonen därpå.

De var också förundrade över att duschen fungerade så bra.

Kul med alla fina vårbilder från Sheffield som jag aldrig har varit i. Men man får lust att göra ett besök.
Johanne