lördag 4 april 2009

Town Hall och Peace Gardens

Ett mycket knepigt foto-objekt, denna vackra byggnad. Det är alltid nåt torn som inte kommer med eller nån stressad kostymnisse som ska sej till att springa framför kameran. Så jag har ägnat en del tid åt att hitta en trevlig vinkel! Jag är då inte riktigt nöjd med någon vinkel, så det blir ett urval av alla möjliga vinklar och årstider, från mulen novembereftermiddag till strålande aprilförmiddag, med lite snö däremellan.

Town Hall, stadshuset (ej att förväxla med City Hall vid Barker's Pool som är mer som ett konserthus) byggdes 1890 men det har funnits flera andra stadshus tidigare, på både denna plats och nere vid Castle Market. Det är ett pampigt och vackert ställe som jag associerar med bröllop eftersom jag varit på ett här förra sommaren, samt en tidig morgon gått hit och utfört engelsk hindersprövning då en man med mycka tjocka glasögon utan humor fick oss att intyga att vi varken var syskon eller redan gifta.

Peace Gardens, parken utanför stadshuset, är ganska ny i sin nuvarande skepnad men har funnits mer eller mindre lika länge som stadshuset. På sommaren springer barn runt i den stora fontänen och massvis av folk äter sin lunch på gräsplättarna. Jämfört med Rålis eller Söders Höjder på sommaren kanske inte mycket att hurra för, men en uppskattad och välbehövd oas är detta när det är varmt och torrt i stan.

Peace Gardens och hela stadshuset ser sagolika ut under februaris snöfall


Ett av vattenfallen och utsikt över parken i början av mars


Fontänen och klocktornet en oansenlig höstdag mot skymningstimman

Stadshuset i strålande aprilväder med puffiga moln som gör byggnaden lite extra söt

Vårprakt!

Den årliga påsksymbolen utanför den stora huvudentreen indikerar att Holy Week har inletts



Korset må väl vara av stål förmodar jag. Enkelt och starkt och typiskt Sheffieldskt.

2 kommentarer:

mamma sa...

Vid fontänen i Peace Gardens har jag fotot med den lilla flickan som plaskar i vattnet. Har du det fotot?
Minns alltid när jag ser det så svalkande och vilsamt det är att sitta där och få lite vattenstänk.

mamma sa...

Och när jag ser Millenium så tänker jag på stenarna jag ska titta på igen. Leta efter Blue John som vi såg i Castleton, jag visste inte då att enda stället i världen den fanns var i Peak District.