tisdag 6 december 2016

Vid dammen

Det är kallt vid dammen men änderna simmar på och glänser så vackert i solen. Det blir motigare med promenader nu men man blir iallafall väldigt glad när man kommer hem sen igen efter att ha huttrat omkring. Denna råa kyla som är brittisk vinter, den går igenom märg och ben på ett sätt som jag inte kan förklara, den måste upplevas.


8 kommentarer:

Monica sa...

Vackert är det! Så fint i solljuset men den där råa kylan är speciell, igår var det ju plusgrader här men så kallt, de sa just det utanför blomsteraffären när de plockade ut allt julfint, de frös av isvindarna när de jobbade. Och det var verkligen som is i luften.

Steel City Anna sa...

Mamma: man fryser pa ett annat satt i minusgrader, och inte alls om man klatt sej ordentligt. Men den dar fuktiga kylan strax over noll tranger sej igenom precis allt :)

Elisabet. sa...

Hemma i V-botten brukar många raljera när sörlänningar klagar över kylan. Men jag upplever det som betydligt kyligare här nere, i alla fall när havet är nära. Och så blåser det ju nästan alltid - bara mer eller mindre -. Den där torra kylan, den kan man ju trots allt mota bort med varma kläder.

Steel City Anna sa...

Elisabet: ja, precis sa ar det. Samma med fuktig vs torr hetta.

Annika sa...

Förstår, Anna. Vi har stundom sjukt rått här också. Det känns som om det går igenom RUBBET.
Vidrigt är det.Antar att det går hand i hand med våra fuktiga somrar. Vintrarna blir därmed råa. Som hos er.
Det enda som hjälper en sån gång är en latte :-) Te gör inte tricket (för mig).
Stockholm kan ju också ha jävligt rå kyla, Den värsta kyla jag nånsin upplevt var i NYC vintern 2014 när K var där på auditions. Det var skitkallt, -13 och därtill den råaste kyla. Har aldrig frusit så mkt vare sig förr eller senare.
Stay warm, my dear!!!!

Monica sa...

Ja Stockholm kan nästan vara det värsta i kyla som Annika säger, känns som man kan dö när man går över broarna med isbitar i ansiktet från alla håll. En gång kom jag så från jobbet på väg till pendeln och tänkte på så underbart det ska bli att komma till vårt hem, då stoppade mig en hemlös ung kille, han hade skadat sig, fick inte gå in på apoteket som var där och alla knuffade undan honom. Jag gav pengar till härbärget och köpte varmt att dricka, han var helt nykter och inga droger, bara drabbats av livets elände. Jag hade en enormt stressig period då och sov dåligt, han såg på mig efter han tackat och sa: jag ska be för dig att du får sova gott inatt, det glömmer jag aldrig och jag sov gott.

Steel City Anna sa...

Annika: det var helt underbart ett tag nar vi hade frost och sol. Fros inte ett dugg. Nu ar det runt sex grader och regn i luften. Mycket varre!

Jag dricker mycket te denna arstid, valdigt hett med honung i. Plus mycket soppor och grytor.

Langtar efter varen!

Steel City Anna sa...

Mamma: det ar hemskt att se hemlosa sarskilt i denna kyla.