fredag 30 december 2016

Själva julafton

Det har varit så mycket denna vecka så jag har inte hunnit ladda över julaftonsbilderna förrän nu. Fina att ha som minne och se tillbaka på och ett litet dokument över hur en utlands-svensson-jul kan se ut blir det också.

Den blå timmen i mitt juliga fönster.
Cheddarost är fantastisk. Jag saknar inte längre svensk ost. De här små runda är gudomliga. God Brie och Edam till det.
En äkta julmust drack jag som mamma tagit med vid det senaste besöket. Den andra från IKEA är typ två år gammal nu, mest som dekoration ...
Kissens julmiddag: Kalkonmousse med räkor och ett par klickar grädde. Hon slukade allt och blev sedan så oerhört misstänksam över vad som pågick och varför hon plötsligt fick en sån gourmetmåltid (jag tror hon trodde att vi skulle lura henne till veterinären) så hon gömde sej i garderoben i flera timmar.
Vårt lilla julbord. Brittiska honungsrostade grönsaker och svenska köttbullar, gravad lax och Janssons.
Röd och grön brysselkål med mintsmör, så gott!

Som godis. Ljuvligt.
Struntade i julskinka och köpte bara några skivor vanlig skinka. Köttbullarna är hemgjorda. Korv struntade vi också i. Jag tycker att det är äckligt med allt köttfrosseri.

Julklappssäcken.
Alkoholfritt med Shloer och must var det. Jag var för sjuk för att dricka nåt starkare och skulle upp 6 nästa dag till jobbet och maken dricker inte alls.
Liten tallrik men jag bev så ohyggligt mätt på detta. Varje år kommer jag ihåg att julmat inte går ihop med min mage alls. Blir som en ballong! Men jag glömmer det till nästa år ...
Många paket! Fåniga grejer som chokladbitar och strumpor inslagna för sej. Det är roligt när klappöppningen tar tid!

Julaftons kväll. Årets bästa tid!

6 kommentarer:

Anne-Marie sa...

Vilken trevlig och mysig kväll ni fick! :)
Julmat skall ätas med måtta känner jag också. Ser väldigt gott ut det ni åt.
Mintsmör låter intressant. Har aldrig provat den delikatessen.

Monica sa...

Så mycket fint! Och god vacker mat! En fin julafton hade ni den lilla ledighet du hade. Ibland fattar man inte hur mycket man orkar och orkat, det går på något sätt.

Steel City Anna sa...

Anne-Marie: Ja, det blev riktigt lyckat och lagom alltsammans :) Jag hade lätt kunnat ha bara grönsaker känner jag nu, och kanske nån fisk. Mintsmör passar så bra till brysselkål. Man kanske säger myntasmör på svenska?

Steel City Anna sa...

Mamma: det är tur att jag är så effektiv när det gäller matlagning :)

FREEDOMtravel sa...

Men lilla kissen då, det är klart man blir misstänksam! Jag hade tamråttor förut och deras absoluta favoritmat var leverpastej, räkor och ... glass. Glass funkade för övrigt bra att mala ner medicin i - de kunde inte motstå ;)

Steel City Anna sa...

Freedomtravel: haha ja visst ömmar man för henne. Först händer nåt trevligt och sen kommer nån jävla skit efteråt tror jag hon tänkte, hon har levt länge den här katten :) så rolig med det där lilla buttra ansiktet som blängde bakom dörren :) till slut kom hon ut igen iallafall och krävde sin kvällsmat. Djur är himla smarta när det gäller medicin och så, de märker allt! Råttor är roliga djur. Kul att de gillade glass :)