Saturday, 31 December 2016

Året som gått

Det har blivit en liten tradition att välja en bild från varje månad av det år som snart tar slut på nyårsafton, och så gör jag även denna gång. Det här året känns långt på många sätt. Det har varit extremt händelserikt.

JANUARI
I januari hade jag precis börjat ett nytt jobb och jag kände tillförsikt att det skulle bli bra. Bilden ovan är från en promenad jag gick en ledig eftermiddag. Det var en slags sagolik stämning vid riktigt gamla hus och en herrgård som det sägs spöka på.

FEBRUARI
Februari fortsatte i ganska lugnt mak efter att vi haft en ordentlig maginfluensa. Mamma kom på besök och solen sken nästan hela februari.

MARS
I mars blev äntligen dagarna längre och jag gick till parken så ofta jag kunde och beundrade fina änder, mandarinänder och brudänder.

APRIL
Jag var sjuk nästan hela april, hostade och snorade, det ville inte gå över. Några längre äventyr blev det inte men narcisserna och krokushaven i parken närmast kunde jag njuta av.

MAJ
I maj åkte jag till Sverige och förnyade mitt pass efter mycket om och men, och så var jag alldeles vansinnigt nervös inför Brexit-omröstningen.

JUNI
I juni så hände det då, allt detta som jag fasat inför. Ovisshet, oro, osäkerhet. Kissen tar alltihop med ro, och det är en tröst. Det enda hon engagerar sej i är kärlek och kyckling.

JULI
I juli så nuter jag av sommaren och känner en underlig lättnad över att äntligen få veta att det faktiskt blev Brexit, och jag får en stark känsla, ja, en slags vision, att allt detta snart kommer vara en droppe i havet och att allt jag har är livet just nu. Jag går en flera timmar lång vandring i Derbyshire och känner mej tillfreds för första gången på mycket länge.

AUGUSTI
Augusti var en helt ljuvlig sommarmånad med värme och de mest gröna och leende av landskap. Sommarfestivalerna avlöser varandra och denna bild är från en sådan där tanter tävlat i stick- och virkkonst.

SEPTEMBER
Sommarvärmen fortsatte hela september och mamma och jag hade en härlig dag vid den engelska ostkusten.

OKTOBER
I oktober så kom då mörkret och regnet, och det blev till att sitta inne mera. Jag jobbar extremt mycket denna månad och oroar mej över valet i USA och världen i stort.

NOVEMBER
November brukar vara den vackraste höstmånaden här, och så även i år. Naturen är makalöst vacker. Det är ännu en månad när jag jobbar väldigt mycket. Hinner knappt träffa mamma när hon är här fast ändå han vi mirakulöst med ganska mycket, flera julmarknader och dagar på stan.

DECEMBER
Jag njuter av mitt pynt och bäddar in mej i min bubbla av hemtrevnad, värme och ljus. Vågar knappt läsa nyheterna. Tycker att det är fruktansvärt att se så många hemlösa i julruschen, de har blivit fler, många är kvinnor. Min bästa vän här i Sheffield har en svår tid, min egen och makens hälsa sviktar och det känns som om den där hinnan mellan världen och en själv bara blir tunnare, så att det inte går att värja sej. Det går innanför min hud, det som händer runtomkring mej, nära och långt bort. Det är en oerhört stark känsla av hjälplöshet som jag inte alls tycker om.Måtte 2017 komma med några svar, någon styrka.

10 comments:

Monica said...

Ja måtte det göra det!

Steel City Anna said...

Mamma: det finns iallafall många som tänker på liknande saker och vill vända utvecklingen. Om nåt gott kommit ur detta år så är det sammanhållningen oss EU-medborgare emellan, och att vi vaknat upp och fått se och känna på hur rasism fungerar. Att bara vara en bricka i någons spel. Vem du är, hur du är spelar ingen roll, bara ditt pass. Många erfarenheter rikare detta år.

Trillingnöten said...

Tack för inlägget och den ärlighet du bjuder på! Hoppas att det nya året börjar bättre än det gamla slutade!!

FREEDOMtravel said...

Fina bilder! Önskar ett riktigt Gott Nytt år!

Steel City Anna said...

Trillingnoten: gott nytt ar! Haha ja med arlighet kommer man langt sags det ju ;)

Steel City Anna said...

Freedomtravel: tack! Gott nytt ar!

Ann Rumbleinthearctic said...

Gott nytt år Anna och god fortsättning!
Ja visst blir man deprimerad ibland då man läser för mycket nyheter om allt negativt i denna värld, och allt man även ser. Man känner sig så hjälplös ibland.
Hoppas vi får ett ljusare år!

Steel City Anna said...

Ann: tack och gott nytt ar! Jag delar din onskan!

Anne-Marie said...

Jag gillar verkligen att du skriver om saker och ting som de är och inte att allt är bra och fint osv som så många andra bloggare gör. Feel good-bloggar har jag litet svårt eftersom livet inte alls bara är feel good. Livet går upp och ned och man måste kunna prata om det också. Ja, vi får se hur allt blir under 2017 men nog tror jag att det kommer att bli omtumlande på många plan.
Gott Nytt År Anna!

Steel City Anna said...

Anne-Marie: vi står inför ett väldigt omtumlande år och en orolig tid. Alla tecknen är här. Man får försöka att fokusera på det man själv kan förändra och släppa det andra.

Gott nytt år!