lördag 17 december 2016

Tysk julmarknad i Leeds

Ett litet besök blev det också på den årliga tyska julmarknaden i Leeds. Väldigt trevligt och mycket fint, men så lite folk jämfört med tidigare år! Kanske är jag lätt paranoid men jag kan inte låta bli att undra om det har att göra med Brexit.Sjungande älg. kul!
Gulligt bord


6 kommentarer:

Monica sa...

Fina foton! Och så mycket fint det fanns där. Ja du och jag, några svenska studenter och sen hade nog de flesta andra någon form av tyskanknytning, fast det har ju alla britter även om de inte fattar det själva, är ju anglosaxare allihop, historieundervisningen är nog inta bara undermålig i Sveriges skolor;-). Fint och trevligt var det i alla fall och fint i City.

Läste på lite igen om detta, anglerna från Schleswig, saxarna från Sachsen och sen står om jutar som troligen kom från Jylland och helt tog över Kent. De övriga tog över hela England och gav sitt namn till landet. Sen var förbindelserna med hemländerna väldigt intensiva och påverkade England och även Norden hade starkt inflytande som vi t ex. Intressant att man hittat i en skeppsgrav i Sutton sammankopplingar med gravfynd i Uppland, Vendel. Ja Vendel får vi åka till igen när ni är här, är så mycket intressant där och vackert!

Anonym sa...

Har aldrig vait på Leed julmarknad, men många, många gånger på tyska om reseledare. Stora likheter båe med husen och produkterna.
Om du känner dej paranoid, så ska du veta att det i så fall inte bara är du! Jag får lätt samma tankar.

Steel City Anna sa...

Mamma: ja nationalism ar bland det dummaste som finns om man vill ha fakta och inte kanslor :)

Var marknad i Sheffield har fatt kritik for att inte vara tillrackligt tysk eftersom de ar juligast :)

Steel City Anna sa...

Lena: ja, just nu ar det mycket anti-Europa. Man borjar undra ibland vad som pagar.

Skulle garna aka till Tyskland i juletid.

Annika sa...

Fint!
Set verkligen ut som en julmarknad i min smak.
Jag skulle också vilja åka till Tyskland i juletid. Skulle frossa i allt det där!

Steel City Anna sa...

Annika: ja, jag tjatar pa maken varje ar att vi ska aka. Kanske nasta ar :)