Friday, 16 December 2016

Julshopping i Leeds

Jag har varit i Leeds många gånger och aldrig varit sådär jätteförtjust i den staden ... Men nu måste jag säga att det har blivit väldigt fint i city och som shoppingstad är den perfekt. Ett kompakt centrum med fina gallerior och alla typiska high street-butiker plus många lyxmärken. Fina viktorianska byggnader och arcades. Det kändes internationellt, öppet och trevligt. Ja, det var en glad överraskning!

Victoria Quarter
Europas största färgade glasfönster, mjaarå.

Den stora marknaden
Här lärde jag mej nåt nytt om denne man.

Leeds City Museum6 comments:

Marina said...

Visst är det härligt när de gamla byggnaderna bevaras och man gör det bästa av att få insidan att fortfarande "ands lite dåtid" trots alla affärer som samsas där.

Monica said...

Fin stad! Väldigt trevlig att se och uppleva och inte alls som jag trodde. Intressant att storstäderna är så olika, att man "ser" det direkt och hittar smultronställen överallt:-)

Steel City Anna said...

Marina: verkligen, det ger bade charm och forankring i historien.

Steel City Anna said...

Mamma: ja, jag har fatt valdigt olika intryck av den beroende pa tid pa dygn och jobb eller andra anledningar jag akt dit for. Tyckte mycket om de sma staderna norr om Leeds ocksa.

Annika said...

Superfint, gillar. Skulle gärna shoppa där. Ser skönt folktomt ut också, men det kanske bara var en illusion?
HAHA.
Gillar verkligen när man bevarar gamla byggnader på just det där sättet.
Tack för trippen till Leeds!
Ha en mysig helg!

Steel City Anna said...

Annika: det var faktiskt ganska lugnt med folk och ingen storre julhysteri :) avslappnad stamning. I Sheffield ar det just nu ren och skar kalabalik :) forra julen tog faktiskt all mjolk slut pa en riktigt stor mataffar pa Boxing Day. Folk handlade som tok. Fattar det inte, affarerna ar bara stangda en enda dag :D