söndag 4 september 2016

Konstfestival

I helgen har det varit konstfestivalen Art in the Gardens i vår botaniska trädgård här i Sheffield. Många kända och okända konstnärer ställer ut sin konst och man kan även prova på olika hantverk, se och lära sej tekniker när konstnärerna målar och visar, äta god mat och hitta kul grejer i marknadsstånden. Mycket trevliga musiker spelade också musik från världens alla hörn.

Igår ösregnade det men idag var det soligt och varmt och en eftermiddag här var så mysig. Jag hittade en liten fairy door som jag har letat efter länge och försökt göra själv utan att det blev särskilt bra. En fairy door är en liten dörr man kan sätta lite varstans hemma eller i trädgården så att älvorna kan komma in och de är vanliga i Storbritannien och på Irland.
Elefanten "In it Together", superfin.

Så vackert placerad i all grönska.
Denna elefant symboliserar vänligheten i Sheffield som staden är känd för. Här hjälper vi varandra och välkomnar nya människor.
Små bubblor av vänlighet stiger uppför elefantens ben och blir sen till massvis av bubblor som genomsyrar hela staden. Här ser man bland annat City Hall och Winter Gardens.

Pris delades ut till konstnärer i olika kategorier av borgmästaren i Sheffield.
Min lilla fairy door.

Ekologisk vedugnspizza fanns det här.


4 kommentarer:

Monica sa...

Vilken fantastisk festival! Och vilken fin miljö! Toppenfint allt!

Steel City Anna sa...

Mamma: väldigt rolig och trevlig i år! Solen gjorde sitt till.

Elisabet. sa...

Läser ikapp efter helgens skånebesök. Du har iaf varit produktiv :)

Steel City Anna sa...

Elisabet: I september ar det alltid mycket pa gang har :)