Saturday, 24 September 2016

Billiga blommor

Här är det vanligt att blombuketter reas ut när de anses bara ha några dagar kvar. Jag köper väldigt ofta sådana buketter. Jag tycker liksom synd om dem där de står och är ratade i nån hink. Dessutom kan de kosta så lite som 10 eller 20 pence, ca 2-3 kronor. Jag sprejar dem med blomspruta, har i lite socker i vattnet, ser till att de får ordentligt med ljus, klipper av stjälkarna och repar dem. De kan vara i veckor!
6 comments:

christel said...

Förr gjorde dom så på Möllan på lördagarna, att dom reade ut frukt, grönt och blommor innan stängningsdags. Kanske gör dom så fortfarande. Jag var där ofta förr men inte längre.
Härliga bilder.

Steel City Anna said...

Christel: tack! Det är bra att ge blommorna en chans till innan de vara slängs tycker jag :) här gör man så även på kött, bakverk och annat som håller på att gå ut. Men just blommor är så gott som gratis.

lenaiwales said...

Härliga fynd!
Det är ännu lite blommor kvar i min trädgård, men snart blir det att köpa igen.
Vill alltid ha lite färska blommor inomhus.
Ser att du även har krukväxter i fönstret, riktigt svenskt!!!
Ha en trevlig weekend!

Monica said...

Det är fantastiska priser på så fina blommor, är ju en otrolig skillnad mot här även om man köper dem som helt nya, rosbuketter och annat. Så roligt och fint med blommor inne, jag köper rätt ofta och gör buketter av det som finns på balkongen och i stugan när vi är där och tar med hem. Men köpta buketter här håller sig kanske i fem dagar, det är sådan skillnad på vilken kvalité ni har och såg att prärieklockan du köpte i mängd den kostar för fem stjälkar här 100 kr i bukett. Ja bara att konstatera, det är skillnad.

Och så vackra foton på vackra blommor!

Steel City Anna said...

Lena: ja, krukvaxter maste man ha! :) de star ivagen sa vi kan inte stanga vara 'blinds' men sa far det vara :)

Steel City Anna said...

Mamma: ja, det ar otroliga skillnader i priser har och i Sverige. Skillnad pa lonen ocksa ;) men han man en lag lon i Sverige ar det svart att ha rad med nat 'extra' alls, har kan man anda klara sej ganska bra.