tisdag 26 maj 2015

Sommargodis

God och nyttig efterrätt. Bär, bara som de är!




4 kommentarer:

Monica sa...

Alltid lika gott! Härligt med alla bär nu som kommer vartefter.

Steel City Anna sa...

Mamma: jag vagar fortfarande ata farska hallon :) rabarber ar sa gott & sa billigt, 60p for ett stor knippe! Har massor av paj i kylen :)

Monica sa...

Det där med hallon, här är det endast de frysta som ska sköljas och sedan kokas upp ett par minuter innan de äts, på äldreboendet där folk dog så försvarade man sig med att det står "bör" kokas men det står "skall" kokas på paketen. Likadant på hotellfrukostar, om inte personalen kokat upp hallonen hastigt till frukostbuffén blir folk sjuka, ja de som äter hallon, sist var det ett 70-tal på ett hotell.
Märkligt ändå hur det brister i hygien, igen pengar som styr så att de som plockar inte har toa att gå på, lika här i jordgubbsplockningen. Var skönt på den tiden med din morfars trädgård:-), då kunde vi äta allt. Här står inget om färska hallon som säljs, de plockas kanske på annat sätt och varför just hallon? Kan inte alla bär vara i riskzonen?. Numera säljs inte rårörda lingon längre utan att vara värmebehandlade först, de kan ha både människorester, djurrester och maskar och parasiter av allehanda slag. Igen var det skönt när vi åt mamma och pappas sylter, de var mycket noga med allt och mamma sköljde alla bär. Konstigt att det inte görs. Och hos dig äter jag allt men sköljer först och mår som bäst:-), ni är noggrannare i England med hygienföreskrifter. Är bättre koll och verkar finnas mer kunskap än här.

Steel City Anna sa...

Det får man hoppas. Himla snopet om man skulle dö av just hallon!