måndag 11 maj 2015

Grillsäsongen

Quarter pounders med ost, prästost från IKEA!
Grannarna började grilla i februari men annars är det väl nu man börjar känna doften av bränt kött vart man än går. Jag har aldrig förstått vitsen. Burgare steks inne, och äts ute, lätt som en plätt. Så otroligt gott det är! Och vägen mot detta att vara vegetarian fick sej ännu ett hinder. Nåja, någon gång ska det gå!

9 kommentarer:

Monica sa...

Jag tycker också det är smidigare att laga till maten i köket:-) och sen bära ut. På balkongen hade vi ju elgrill, ja den står någonstans, men det blev bara extra disk och rengöring, rätt fånigt egentligen, det var ju bara att kliva ut med tallriken inifrån köket om maten lagades där:-), lika på landet, är rätt trött på bränd och ojämn mat som bjuds ibland, föredrar att få "kökstillagad":-), sen finns det väl grillproffs men det är inte alla:-)

Steel City Anna sa...

Mamma: nej grilla i trädgården eller balkongen har jag aldrig gillat. Korv ute i skogen och vid nån sjö och så det har sin charm. Helst ska nån annan sköta det hela då :)

Monica sa...

Det är så sant, det är det som man har de bästa minnena utav, att grilla vid en eld och laga bröd som man gjorde förr i tiden:-), så gott det smakar! Minns Gotland och andra platser vid hav eller sjö, det är något speciellt.

FREEDOMtravel sa...

Vi grillar gärna ibland, men på den här resan blir det knappt. De flesta campingar har nämligen förbud mot kolgrill har vi insett... ;) Tur att vi har ugn i husbilen! Fisk blir i ugnen istället för på grillen...

Steel City Anna sa...

Freedomtravel: ja, det ar forbjudet i manga parker har ocksa men folk grillar anda. Tycker nog att det ofta blir godare i ugn :)

Annika sa...

Grillar gärna också. Min svärfar kan ställa sig i snöstorm och grilla. Tror folk överlag grillar mkt under alla årstider i USA.
Tycker det är mysigt. Men vi grillar bara under vår och sommar. På hösten är jag less på uteliv och vill bara bona in mig inomhus. På vintern, inte en fet chans att jag skulle ställa mig vid grillen, hihi.
Men visst, det funkar bra att laga mat inne och sen äta ute. :-)

Steel City Anna sa...

Annika: vi har några grannar som grillar nästan varje helg från februari till november :) många gånger i skyfall. De har ett plast-tak som de täcker hela trädgården med. jag är inte så bra på att grilla och lite rädd för eld, det är en dålig kombination! Gasspisen är läskig nog :)

Trillingnöten sa...

Hahaha, samma här! Massa krångel att äta ute, med att bära ut allt och bla bla...! Laga inne och äta ute är melodin!

Steel City Anna sa...

Trillingnöten: skönt med fler som ser till det praktiska :)