onsdag 1 april 2015

Påskveckan


Chokladkaninerna och -äggen togs fram i affärerna redan på annandag jul men påsk på riktigt blir det när det fina korset ställs fram mitt i stan framför stadshuset. Något pynt särskilt för påsken är det annars inte i England. Inga fjädrar, inga påskkärringar. Påskris har jag bara sett på en polsk restaurang. Barnen klär ut sej till harar och lamm och kycklingar, gör egna hattar och korgar (att samla ägg i under äggjakten) och som sagt, choklad är en stor grej. Man äter också hot cross buns och simnel cake.


En spännande tradition som finns här är The Royal Maundy, då drottningen utdelar symboliska portmonnäer med mynt till utvalda äldre medborgare som bidragit till samhället på olika vis. Extra spännande i år eftersom denna ceremoni kommer att utspela sej i Sheffield imorgon på Maundy Thursday, alltså skärtorsdagen. Tyvärr jobbar jag så jag kan inte stå och spana på kungligheter.

Jag läste några år bakåt i bloggen häromdagen och såg att magnolian iband redan blommat över vid den här tiden och att jag var barfota i skorna! Vi har haft storm, hagel, ösregn och snö och bara några enstaka körsbärsblommor har slagit ut och magnolian är ännu i knoppstadiet. Idag har jag haft mina varmaste vinterkängor, kofta och jacka. Hoppas på att våren kommer tillbaka mycket snart!

Konstiga invandrarseder från Skandinavien, att de inte kan assimilera sej, de där svenskarna!






Bar runt 4 grader just nu mot 15-20 andra år vid den här tiden ... Men då får man njuta längre av magnolian!

5 kommentarer:

Monica sa...

Vilket vackert inlägg! Att läsa och begrunda och att njuta av de vackra fotona!

Monica sa...

Och jag hade absolut varit på plats om jag varit hos er:-), tänk vilken energi de har, drottningen 89 år och prinsen 90 år, det är otroligt hur de orkar med så långa dagar, att möta människor så här ofta och alla dessa resor. Och alltid är drottningen så intresserad och tittar ordentligt på allt och ler. Och säger något vettigt. Ja hela den familjen ger ett väldigt bra intryck i alla intervjuer och Kate hon har en utstrålning som få.

Steel City Anna sa...

Mamma: jag hade gärna spanat lite i stan om jag kunnat!

FREEDOMtravel sa...

Kul att höra om påsken på olika ställen! Imorgon ska vi undersöka hur påskfirandet går till här i Spanien!

Steel City Anna sa...

Freedomtravel: ja, det blir nog intressant och kanske lite otäckt också om de går all in med det religiösa.