söndag 26 april 2015

Där fåglarna är tama, maten gudomlig och John Kennedy en gång besökte sin systers grav

Den lilla byn Edensor har fått besök av mej förr - gamla inlägg kommer upp om man söker på Edensor i vänstra hörnets sökruta. Denna gång stod jag en stund vid Kathleen Kennedys grav, precis som John Kennedy gjorde 1963. Det finns en minnessten om detta. Konstigt att tänka sej att han var just här. Hur människors liv flätas samman. Kyrkogården är så vacker, särskilt nu på våren, att man nästan inte orkar med det!

Underbart gott kan man äta här i Edensor Tea Cottage
Det fina runda typsnittet från 1700-talet.


In memory of John F Kennedy, President of the United States of America, who visited this grave 29th June 1963
Kathleens make, arvinge till den tionde greven av Devonshire, dog i Belgien i strid under andra världskriget bara 4 månader efter bröllopet. 4 år senare dog Kathleen i en flygolycka.

To our American friends ... Liten skylt som beskriver vägen till Kathleen Kennedys grav.


En fasan kilar omkring.

4 kommentarer:

Elisabet. sa...

Och gamla kyrkogårdar är nästan dom allra vackraste! Så fint med skylten till de amerikanska vännerna ...

Steel City Anna sa...

Elisabet: ja, omtänksamt! Det är en fantastisk kyrkogård. Fårhagar och böljande kullar runtom. Hjortar, fasaner och kor.

Monica sa...

En fantastisk plats och så den lilla byn, så oerhört vackert där! Vilken tur vi har som har en egen superguide som du, alla fina och intressanta platser du vet om, och hit vill jag komma igen vid nästa besök, minns än maten där i det lilla fina huset så gott det var och trevligt! Och hela atmosfären här, så fridfull. Roligt att se dina nya vackra foton härifrån nu!

Steel City Anna sa...

Mamma: alskar alla arstider har men tidig var med alla paskliljor var speciellt.