söndag 5 april 2015

Agnus Dei

Under en av mina vandringar ute i Peak District får jag plötsligt höra ett fasligt oväsen. Runt krönet finns en skock lamm och deras mammor. De är hur söta som helst och kommer fram och hälsar trots varnande bä-n från tackorna. Det var en fin liten stund där mitt bland kullarna. From som ett lamm säger man ju och det gör sinnet lite mildare tycker jag, att umgås med dem. På Easter Sunday passar det väl också utmärkt att lyssna på Bach, Agnus Dei, och fundera lite över tillvaron. ”Där är Guds lamm som tar bort världens synd” (Joh 1:29). Det låter lite krångligt och allvarligt. Att istället hålla bilden av de här lekande, skuttande och oemotståndliga mjuka varelserna i sitt hjärta som denna yttersta symbol för kärlek, det är mycket enklare att begripa tycker jag.












5 kommentarer:

Monica sa...

Så otroligt söta de är! Jag tror de dansar till musiken:-), lammet som tittar på dig med beredda steg är så kul:-)

Steel City Anna sa...

Mamma: de var så söta och nyfikna. Trodde att jag kanske skulle bli sparkad av Mamma Får när lammen kom fram till mej men de var coola :) Fri uppfostran.

Monica sa...

Ja bättre uppfostrade och vänliga än människan. Tur att jag aldrig äter får eller lamm:-)

Ruta Ett sa...

Så otroligt söta lamm är! Tur att mamma Får inte var aggressiv! :-)

Steel City Anna sa...

Ruta Ett: Ja, det hade kunnat bli jobbigt för jag var verkligen mitt ute i ingenstans :) Tänk att bli jagad av en arg tacka över kullarna :)