söndag 7 december 2014

Julefest!

Idag var det skandinavisk julmarknad här i Sheffield. Den har tydligen funnits i flera år men jag har aldrig vetat om den tidigare. De spelade svensk musik, hade Legoland och Mumindal för barn, fiskdamm, massa fina marknadsstånd med skandinavisk mat och pynt, och så var Tomten där förstås. Supertrevligt! Jag köpte en fin muminbok till ingen mindre än mej själv, den sista boken Tove Jansson gjorde med sina egna bilder till.


Svensk stavning!






Boken slutar med: When adventure comes your way/Enjoy it. Let it go. Synnerligen fritt översatt från "Hon fick aldrig reda på, om allting var på riktigt. Men såvitt man kan förstå, så är det inte viktigt."
Till och med Lucia var här!


10 kommentarer:

Monica sa...

Vad trevligt det ser ut! Och så fina bilder hon gjorde Tove Jansson.

Steel City Anna sa...

Ja, jag blev så glad när det var originalbilder i en bok! Som stora konstverk allihop.

Elisabet. sa...

I ett turkosgrönt Medelhav råkade jag simma alldeles intill Maria från Norrbotten. Det visade sig att hon och maken Don också bor i Sheffield.

Jag undrar hur många svenskar som bor just där?

Steel City Anna sa...

Elisabet: det är nog fler än man tror! Svenskar har en tendens att smälta in. Fast här var de flesta från England med en stor kärlek för Skandinavien. Intressant det också!

Anonym sa...


Nu blir jag allt lite avundsjuk.

Lillan i Cornwall

Ruta Ett sa...

Det ser så himla mysigt ut och boken är ju bara underbar. Tänk att få till de underfundiga rimmen så bra på engelska. Översättare gör ett fantastiskt arbete, oftast i det fördolda!
Grattis till fyndet!

Anonym sa...

Rolig variant på krubbfigurer! ellem

Anonym sa...

Kul variant på krubbfigurer! ellem

Steel City Anna sa...

Lillan: Ja, det förstår jag. Jag blev överlycklig när jag såg en affisch att detta var på gång! Trodde inte riktigt på det tills jag var där.

Ruta Ett: Ja, det kan verkligen inte ha varit lätt att översätta! Många mumindalsinvånare pratar ju dessutom lite som de vill på helt egna muminspråk.

Ellem: Ja, så söta!

Trillingnöten sa...

Vilken kul överraskning!! Såg ju jättemysigt ut!