lördag 27 december 2014

En sällsam lördag

Det är inte varje dag man vaknar upp till nyheten att det inte blir något nyval, och det är heller inte varje dag man vaknar upp till ett snötäckt Sheffield. Sitter jag vid fönstret hör jag hur kramsnön knarrar under grannarnas skor när de går förbi.

För femte dagen i rad vaknar jag också med feber och det börjar bli tröttsamt, särskilt idag för jag vill så gärna gå på vinterpromenad i allt detta soliga gnistrande härliga. Men jag är piggare än igår iallafall och tänker att om jag riktigt kurerar mej idag så är jag kanske pigg imorgon? Jag tror kroppen fick en chock av all denna vila och Janssons frestelse och passar på att krångla lite. Imorgon ska det bli mer snö, strålande sol och två minusgrader. En sån dag kan man bara inte missa.

Katten är riktigt vild idag, alldeles lurvig också, hon har fått vinterpäls över en natt tror jag. Hon skuttar runt, runt, hoppar och far, jamar och tittar ut. Men leka i snön, det vill hon inte, även om hon verkar fascinerad av det hela. Det är som hon vill berätta för oss att det har hänt någonting därute, det är alldeles vitt! Hon glömmer till och med bort frukosten, ända tills jag kokar en bit kalkon, då åker alltihop av det andra ned av bara farten och hon lägger sej i kringelform i soffan.

Maken läser väderprognoser och rusar sen iväg för att gräva upp bilen och åka till jobbet. Jag lagar revbensspjäll och ser med en viss glädje hur julmaten börjar sina i kylskåpet, för i ärlighetens namn är jag otroligt sugen på en krispig sallad. Jag har lyckats med konststycket att gå ner i vikt över juldagarna trots traditionell julmat och utebliven träning men jag har bara orkat en portion och sen har jag inte haft lust att äta nåt mer förutom knäckemackor med julskinka. Någon sorts 7:7 diet med smör och grädde en gång om dagen kan man säga. Kan bli något kanske.

God fortsättning!

3 kommentarer:

christel sa...

Usch, man vill ju vara frisk när gudarna bjuder på fint väder. Hoppas du kryar på dig

Monica sa...

Hoppas du får en riktigt fin vinterdag och frisk sådan, du får försöka kurera dig med vitaminer, saltgurglingar, hälsokostkurer, tror jag tagit med jod som du har nånstans i skåpen för halsgurglingar, är bra:-), men vet, oftast är det vila kroppen ber om. Roligt med kissen, hon har varit med om snön förut säkert, hon vill inte ut och rulla sig i den?:-), maken får vara försiktig nu när det är snö och halt i den busy trafik ni har. Puss och kram, här skulle vi haft en utedag i snö och sol men sovit rätt mycket istället och nu väntar stjärnor på slott både här och i England, blir fantastiskt:-)

Steel City Anna sa...

Christel: tack! Kombinationen sol och snö vill man inte missa :)

Mamma: ja ska bli kul med stjärnorna på slottet och även uppskattat att ha ägnat åt dagen åt vinterpratarna och korsord. Maken är hemma igen :)