fredag 7 december 2012

Hektiskt

I stort sett så har jag jobbat hela veckan i ett enda svep. Maken lyckades klämma in en biokväll i tisdags och jag fick äntligen se Rise of the Guardians, sen dess har det rullat på. Första riktigt lediga kvällen. Vi har varit och handlat mat lite snabbt, jag har dammsugit och tänt alla ljusslingor jag har satt upp och ska strax städa kylen. Imorgon blir det jobb igen och sen förhoppningsvis en sväng till IKEA. Sen måste jag se till att få alla julscheman lagda. Mitt eget vore inte dumt att veta heller förstås. Jag har lovat maken att vara ledig på själva julafton. Han blev så glad att han nästan grät. Det är ju ganska underligt detta att vara i ett annat land på jul utan familjerna på någon sida, och skulle jag dessutom jobba skulle han sitta mol allena på jul. Jag är lite miljöskadad för jag tänker inte riktigt så innan jag blir påmind, jag tänker på de som är ensamma nästan jämt och som är alldeles synnerligen ensamma på jul, och som jag skulle kunna hjälpa på något sätt. Men en dag ledig ska man väl kunna kosta på sej. En laddad månad, det är det verkligen. Det är ganska vanligt i England att man avskyr julen, inte kommersen som i Sverige, utan själva julen.

Rise of the Guardians var för övrigt inte en särskilt julig film, inte särskilt rolig heller (den ryska jultomten var förvisso ganska rolig) och fullproppad med typiska klicheer. Men jag tyckte om den ändå. Man ska hitta sin inre kärna och utmana sina rädslor, annars kan man bli uppäten av dem. Det var väl inte ett så dumt budskap.


4 kommentarer:

Monica sa...

Undrar om det är något för mor och far:-), skönt ni fick en biokväll tillsammans, då kan du i alla fall inte göra något annat samtidigt med arbetet så bra avkoppling!

Steel City Anna sa...

Nej det är bra och alla telefoner kan vara avstängda i hela två timmar :) Maken somnade.

Trillingnöten sa...

Härligt att maken slipper sitta ensam! :)

Steel City Anna sa...

Trillingnöten: Ja, det blir nog bra med lite sällskap :)