lördag 4 juni 2011

Juniprakt

Solen blev kortvarig idag. Snart kom tunga moln, blåst och regnskurar, dock var luften fuktig och varm. Jag lämnade balkongen och gick en sväng på stan - överallt hörde jag folk prata om molnen som inte skulle komma förrän imorgon, men som nu förstört den utlovade sommarhelgen. Är det några som kan mäta sej med svenskar när det gäller väder-mani, så är det the English.
Efter att ha fotat alla vackra blommor i Devonshire Green (de där mintgröna ludna bladen är bland de finaste jag vet) blev jag inspirerad och åkte till B&Q och införskaffade lite nya växter. Jag blev väldigt nöjd!
Nytt till balkongen - basilika, flitiga Lisa (som heter Busy Lizzie på engelska, man lär sej nåt nytt varje dag), gerbera och pelargon. Röda vinbären, de som är kvar efter att fåglarna haft kalas, börjar mogna, och grodan från Karin sitter bekvämt i Rusta-gräset. Förra årets penseer dök upp igen alldeles av sej själva som en mycket trevlig överraskning!







Det gör inget att det blev en molnig kväll tycker jag. Nu slipper man känna nån press att man ska grilla och sitta på uteserveringar och gå på kvällspromenad och TA VARA PÅ VARENDA SOMMARMINUT. Istället blir det lite Karamellkungengodis (säljs på Wilkinsons), svenska tidningar och en film.

6 kommentarer:

Elisabet. sa...

Stäppsalvia har jag i rabatten, på tre ställen. Jag älskar den! Det gör fjärilarna också ,-)

Steel City Anna sa...

Är det så den heter, den mintgröna blomman? Hemskt fin, är den.

Monica sa...

Åh vilken grönska både i parken och på din balkong, jättefint:-). Den rosa blomman mot de blå har jag glömt vad den heter och såg den hos Lennart, min egen trädgårdsmästare;-) och sa att den finns hos dig i England och fick den genast:-). Den överlevde den sibiriska kylan på landet och jag tänker på dig varje stund när jag ser den.

Trillingnöten sa...

Så typiskt med regn och moln! Man kan inte lita på väder :) Vi hade jättevarmt hela dagen, men vid sju på kvällen drig moln in och det blev väldigt blåsigt. Idag verkar det bli fint i alla fall...

Steel City Anna sa...

Idag har vädret varit ännu sämre och detta kommer med all säkerhet att ältas imorrn på kontoret ...

Mamma, den får du ta kort på! :)

Monica sa...

Ja det ska jag göra:-)