söndag 12 juni 2011

Ringinglow

 Sheffield mellan kullarna

Ringinglow är en liten by i Sheffield, helt omringad av öppna fält och tät lövskog. Om man går the Sheffield Round Walk så är det karta nummer 4 på den här websidan. Den här gången fuskade vi och åkte bil, men längre fram i sommar tänker jag absolut försöka mej på hela rundan. Det är otroligt vackert och charmigt, stenmurar, kossor och får på bete, en och annan traktor. Vidder som man får en känsla av sträcker sej till evigheten åt ena hållet - åt andra hållet ser man Sheffield i en famn av åkrar och hagar.
Bondgårdar, höbalar, kringelkrokelvägar.

De här stenmurarna, de har nog stått här i många hundra år.

Det är så grönt just nu och så frodigt att man knappt tror sina ögon, det är som att vara i ett hav av grönt, eller en stor sal av gröna blad där solen får kämp sej igenom de täta trädkronorna. Att det inte varit så varmt med mycket regnskurar har gjort löven friskare än vanligt.

5 kommentarer:

Monica sa...

Så vackert det är, vilka vackra stenmurar och underbar natur. Jag fantiserar om vilka som bor här, deras vardag, hur den fungerar, om de kan klara sig med små jordbruk jämte de stora. Och hantverk kanske med gårdsbutiker och caféer kanske de har. Om de har det vilsamt för naturen är så vilsam, ja lite såna funderingar:-)

Steel City Anna sa...

Det finns flera bondgårdar, det är där Marek köper goda ägg. Han ville köpa en hel kyckling men det ville inte jag :) Där går gränsen för mina kötthanteringskunskaper.

Monica sa...

Enklare att få den lite uppdelad:-)

Charlotta sa...

Yorkshire i kvadrat!

De klarar sig med småjordbruk men det blir svårare och svårare och fler och fler gårdar blir gallerier eller sommarhus åt Londonbor.

Steel City Anna sa...

Det är kul med de små bondgårdarna. Här finns en väldit trevlig lamafarm också som får lite extrainkomst från sitt cafe skulle jag tro :)