söndag 26 juni 2016

Pretzelbröd

En liten undran, någon som hört talas om pretzelbröd? Det hade inte jag. Provade och det var gott men lite tungt liksom. Som en tung, tung vetebulle.

5 kommentarer:

Monica sa...

Ursprunget är tyskt, tror man åt det som påskbröd, vanligt i USA och gott! Inte sett det här, annorlunda med den mörka ytan mot det ljusa inuti, en del rostar det. Kul att det finns hos dig, är gott.

Steel City Anna sa...

Mamma: lite som att ata en valdigt massiv salt pinne :)

Monica sa...

Ja precis, undrar varför det är salt på den men har väl sin egen historia säkert.

Anna, Travel on a Cloud sa...

Ja, sådana har jag ätit i New York (då jag fortfarande åt bröd, det tål jag inte i dag). Där säljs de rostade i gatustånd, ganska mäktiga och salta. Ingen höjdare! Jag köpte bara en för att växla till mig pengar, haha.

Steel City Anna sa...

Anna: aha, vad kul! Så de verkar vara rätt populära då. Just det, väldigt mäktiga, tunga liksom.