fredag 24 juni 2016

Det blev Brexit

Jag hade väntat mej det. Ett litet hopp tändes igår när jag hörde många som ändrat sej i sista stund. Det räckte inte. Början på slutet för fred i Europa tror jag. Personligen känner jag mej inte så bestört som jag hade tänkt, mer lättad att nu vet vi. Äntligen kan vi blicka framåt med våra EU-pass! Känns så skönt att ha dem.

6 kommentarer:

Anonym sa...


Jag är chockad och ledsen just nu!


Lillan i Cornwall

Steel City Anna sa...

Lillan: många som är det, och ser en del engelsmän som börjar undra om de kan få EU-pass genom sin partner ... Inte så lätt! Världen blir en krångligare plats att leva på men det är bara att acceptera och ta nya tag.

Monica sa...

Jag känner mig också lite chockad även om det var väntat, men orolig vart världen är på väg.

Steel City Anna sa...

Mamma: historien gar i cirklar och det verkar vara nagon sorts naturlag. Orkar inte oroa mej for det tjanar ingenting till. Framtiden ar for oviss. Det enda man kan gora ar att inte dras med i nationalismens morkaste sidor och behandla andra som man sjalv vill bli behandlad utan att for den skull vara nan fjant som fjompar pa i sin egen bubbla :)

Elisabet. sa...

Ja, jag tänkte på er utlandssvenskar i GB när jag i morse hörde resultatet. Många som har pratat om detta ...., även i kassakön i Haverdal. En engelsman som bor här, var överlycklig över resultatet och menade att England alltid har klarat sig bra på egen hand.

Steel City Anna sa...

Elisabet: han fattar uppenbarligen inte hur det kan påverka hans rätt att bo hos er ... Eller han är kanske svensk medborgare som är så lätt att bli i Sverige och så dyrt och krångligt här.