onsdag 1 juni 2016

Hyacinthav!

Aldrig har jag förr i mitt liv sett en sådan mängd hyacinter på en och samma gång ... Helt otroligt vackert, och doften var underbar och på ett annat sätt ute i vinden, det var som den ljuvaste parfym! Inomhus kan jag tycka att doften av bara en enda är tung och lite jobbig och stickande. Hyacinter och tulpaner som ännu inte slagit ut - bilderna är några veckor gamla. Planteringen finns på Chatsworth, och på hösten brukar här istället finnas dahlior.








Hotfull himmel där bakom träden!


8 kommentarer:

Monica sa...

Det var rent otroligt så vackert! Vilken skönhet att beskåda! Så fint!

Steel City Anna sa...

Mamma: helt underbart var det!

Elisabet. sa...

Jag hade aldrig i hela mitt liv sett hyacinter utomhus, förrän vi flyttade till Ystad. Där, utanför teatern, fanns rabatter med just hyacinter och det blev nästan absurt .., hyacinter - julblomman nummer ett - där ute om våren!
Ungefär som när jag i London upptäckte cyklamen utomhus till advent!

Annika sa...

OJ oj det blir ju SÅ maffigt när det blir sådär MYCKET!!
Verkligen läckert!!
Doften måste ha varit totalt underbar! Älskar hyacintdoft. Men jag älskar starka dofter övh.
Där skulle jag gärna gå omkring,

Steel City Anna sa...

Elisabet: visst finns det hyacinter aven har till jul men mest av allt ar det en varblomma har. Hostcyklamen ar ocksa populart :)

Steel City Anna sa...

Annika: ja, sa fint, mangden, fargkombinationen och doften. Det var en overjordisk doft, folk hejdade sej mitt i steget :) en valdigt speciell upplevelse.

Anne-Marie sa...

Jag hade kanske kunnat stanna en liten stund men näsan hade nog börjat rinna relativt snart tyvärr. Är allergisk mot hyacintdoften även om de luktar väldigt gott.
Man är tydligen duktig på att plantera massor med lökar eftersom det finns så stora hav av blommor där du bor. :)

Steel City Anna sa...

Anne-Marie: kanske hade det funkat har anda for i vinden sa kom det liksom bara en aning doft, som nar nan gar forbi med fin parfym, trots att det var en san mangd.

De har verkligen jobbat hart med alla lokar!