måndag 28 mars 2016

Påskliljor och pingstliljor

De är precis överallt nu, och i stora klungor och ibland hela backar och slänter. Jag har aldrig sett narcisser i mängd som här i norra England.








4 kommentarer:

Monica sa...

Så vackert! Minns första gången jag såg hela backar bakom stationen och frågade dig om det var något särskilt så de hade planterat där, sen såg jag att det var lika överallt och att de sprids och blir fler och fler. Är så otroligt vackert! Och när jag gick till återvinningen så omgavs det av ett blomsterhav med:-), fantastiskt med denna växtkraft.

Här är det tvärtom, i stugträdgården blir jag så glad när det kommit en liten klunga, nästa år är den borta. Väldigt konstigt. Folk planterar och planterar, för mullvadar och sorkar kanske tror G&G, att de äter upp lökarna. Eller är de tvåbenta som gräver upp dem. Hade ju tänkt mig en hel backe där:-), kanske finns i år under snön som ännu är kvar. Vi har verkligen ett segt och kallt klimat.

Steel City Anna sa...

Mamma: det är konstigt att det inte växer mer där!

Iår är det fler påskliljor än jag nånsin sett.

Anne-Marie sa...

Helt otroligt vilka hav av blommor ni har.
Växer de vilt eller har man verkligen planterat alla dessa blommor?
Bara att njuta. :)

Steel City Anna sa...

Anne-Marie: mycket planterades på kyrkogårdar och i gamla trädgårdar på 1800-talet, så det finns fält och diken som ser vilda ut men som spridits sen dess. Det är helt otroliga mängder.