fredag 11 mars 2016

Citybilder

Området runt stationen i Sheffield är fullt av roliga byggnader. Coolast är 'tekannorna' som hör till Hallam University, ett av Sheffields två universitet, jag gick på det andra, University of Sheffield men har ändå varit inne här ett par gånger på fest. Jag gillar dem väldigt mycket! Här är ett inlägg med bilder från samma område från en höjd.

Välkommen till Sheffield! Detta möter en när man kommer ut från stationen. En skulptur i stål som symboliserar en knivsegg, och Sheffield som den industriella revolutionens vagga.
Vackert med vatten
Här är de, tekannorna. Sheffield Hallam Student Union.






En husgavel.




Inklämd bland allt modernt är en gammal pub såklart

Och ett gammalt företag från 1853 som tillverkar knivar

10 kommentarer:

Monica sa...

Jag skulle väldigt gärna bo i en cool stad, väldigt intressant och en touch av humor finns det också i arkitekturen.

Nu väntar vi ivrigt på Stureplan, det är en mycket penningstark man från ett land långtbortistan som köpt hela rasket och vill ha in lite mer internationell glamour i vår huvudstad. Mycket kritik redan för Stockholm är en småstad säger arkitekterna och kan inte jämföras med världsmetropoler som London och New York men han gör det och tänker bygga tunnelbana rakt in i gallerian och mycket annat spännande. Lite roande är det tycker jag, behöver ju inte vara så mycket där;-). Men man är orolig för kändisarna, var de ska vara under sju år och det är det som är problemet här i denna "lilla" stad, det finns inga alternativ för dem sägs det:-). Kanske de kan få något trendigt inneställe bland de nya husen på Östermalm som byggs till alla nytillkomna här i landet. De husen ska enligt politikerna inte bli bestående utan tillfälliga i tio år (fast så blir det förstås inte visar all tidigare erfarenhet) och då stämmer ju det med åren där med grusöknen som säkert blir tio år också. Mycket sker i detta land, är bara att hänga med;-)

Steel City Anna sa...

Mamma: jag orkar inte med att läsa om allt :) håller fast vid min åsikt att man borde flytta huvudstaden till nått platt fult område och låta Stockholm och de fina öarna vara ifred. Behålla gamla stan och några vackra byggnader och låta naturen ta över resten :)

Monica sa...

Precis så skulle vara trevligt! Och en huvudstad borde absolut kunna "vidgas" åt alla håll och inte vara begränsad av arkipelag och annan fin natur som bebyggs fult utan lite norrut skulle passa bra. Det ska bli ändringar med alla regioner i landet, landskapen försvinner nog och Stockholm ska få sin sjukvård i Uppsala föreslår man men där är det redan rätt fullt:-). Bäst vore väl att man byggde ihop Stockholm hela vägen till Uppsala och att de samarbetade inom allt och så skulle Stockholm få bevaras med sin natur, vatten och historia. Uppsala har ju plats i alla väderstreck.

Monica sa...

Och väldigt fina citybilder du tagit, känns som jag går där själv och det är en mycket trevlig känsla:-)

Rebekah M sa...

Väldigt kreativ arkitektur där, med thé-kannorna. Jag gillar så'na där bilder där gammalt och nytt blandas, som med den där inklämda puben!

Sedan förra inlägget har jag läst mer om Stureplan osv ... man baxnar.

Ika sa...

Oj verkligen annorlunda byggnader! Ser lite ut som en blandning mellan tekanna och ufo:) Häftiga kontraster!

Steel City Anna sa...

Rebekah: just den där blandningen av arkitektur hade jag väldigt svårt för när jag just flyttat hit, men nu älskar jag det! Stockholm verkar också få en väldig blandning nu minsann ... Minus att man bevarar gamla fina byggnader. Här har man mer fyllt ur gapen efter the Sheffield Blitz under andra världskriget.

Steel City Anna sa...

Ika: haha ja! Det är ett väldigt roligt område just runt stationen. Kreativa industrier, film, tv spel och sånt. Kul pubar och kaféer.

Anne-Marie sa...

Vilka häftiga och roliga byggnader de där tekannorna.
Ni har verkligen många fina och litet ovanliga byggnader i Sheffield.

Steel City Anna sa...

Anne-Marie: ja, visst är de coola! Hur får man en sån idé ens :)