fredag 18 mars 2016

Engelska hus

En liten samling engelska hus kommer här ... Bilderna är ifrån en liten promenad i mitt närområde. Andra inlägg om hus finns här och här och här.

Här ser man en av skogarna jag brukar vandra i.











7 kommentarer:

Monica sa...

Det finns många spännande och vackra hus, med olika arkitektur, roligt att studera, väldigt stora är många också, jag brukar fantisera om vem som har råd att bo så med massor av rum och stor trädgård, som sköts av trädgårdsmästare, fast ibland är det pensionärsparet själva och då hälsar de alltid, är så trevligt. Härligt med påskliljor i mängd!

Steel City Anna sa...

Mamma: husen här kostar runt 2,5 miljoner och uppåt men det gör de nog i Sverige också skulle jag tro i ett liknande område. Man vågar gå i skogen också som ensam kvinna och polisstationen finns nära med ganska nöjda poliser, värt en del det också :)

Monica sa...

Ja det går inte att värdera i pengar, att känna trygghet och ha trygghet och nöjda och glada personer i sina yrken som är uppmärksamma. Bara som ni haft att tonåringar som är i en galleria dagtid blir tillbakakörda till skolan om det är skoldag, att man har koll och bryr sig och följer upp. Känns som en utopi här.

Annika sa...

Jättefint är det verkligen!
Förstår så väl att du trivs där.
Jag tar det vita huset på näst sista bilden, tack :-)
Önskar dig en fin helg och en glad och fin påsk!!!

Steel City Anna sa...

Annika: da skulle du bo mitt emellan tva fina skogsomraden, och en fin park :) och ha en stor lummig tradgard.

Jag ser verkligen fram emot pasken! Overtygad om att du far det trevligt pa kryssningen.

Anne-Marie sa...

Verkligen trivsamt tycker jag det ser ut. Ser engelskt ut. ;)
Jag har varit rätt många gånger i England och har alltid slagits av hur idylliskt det ser ut många gånger. Sedan vet jag ju att engelska hus ofta har problem precis som amerikanska med inte särskilt bra isolering och de är inte särskilt välbyggda.

Steel City Anna sa...

Anne-Marie: haha ja valdigt engelskt :) husen fran 1800-talet ar ofta bland de basta tycker jag. De byggde ordentligt da. Vackra ar de ocksa. Men renovera maste man och det ar dyrt. Detta ar ett valmaende omrade.