torsdag 3 mars 2016

Chatsworth Farm Shop

I Pilsley ligger också Chatsworths lanthandel och en restaurang (de har flera). Den är synnerligen välbesökt och vinner ideligen priser. Tjusigare matvaror får man leta efter! Och bland alla dessa dyra delikatesser, vad hittade jag där om inte knäckebröd med inspiration från det utsökta skandinaviska köket ... Jo, jag drog på smilbanden.





Utsikten från restaurangen.




Plum loaf från Linconshire införskaffades. Plum är ett gammalt ord för torkad frukt så det är alltså inte en plommonlimpa.
Knäcks, från Peter's Yard.

7 kommentarer:

Monica sa...

Intressant och roligt var det där! Och vilken fin utsikt! Vackra foton på allt tog du!

Steel City Anna sa...

Mamma: visst ser det härligt ut med alla grönsaker! Idag hade de första späda rabarberna kommit i grönsakslandet på farmen :)

Monica sa...

Åh låter gott! Nu ser jag att jag sparat en påse i frysen från Gerd i somras, ska kanske göra en paj:-). Ha det så underbart nu ett par dagar efter 9 långa dagars/kvällars jobb på raken, är tröttande när det inte blir någon veckovila, du är enormt duktig som tar ett pass på gymmet fast tiden inte finns egentligen, men bra är det. Skönt att vara ledig 2 dagar och hinna både gymmet och lite annat, som tvätt, städning, matlagning, handling, kattskötsel m.m.;-)

Steel City Anna sa...

Mamma: och mansskötsel :)

Monica sa...

;-)

Anne-Marie sa...

Knäckebröd är alltid trevligt att hitta.
Men så många mysiga platser som du besöker.
Är det gott med torkad frukt-limpa?

Steel City Anna sa...

Anne-Marie: så kul att det presenterades som en delikatess och stod bland kexen :) knäckebröd är verkligen den basigaste av basvaror i Sverige :)

Detta är en väldig trevlig plats att besöka! Jag tycker om den här typen av engelska bröd men det är möjligt att man måste vänja sej lite :) jag tycker att det gott!