torsdag 8 januari 2015

Sådant man kan lära av en katt

Vi har haft kissen i snart ett år nu. Jag har lärt mej mycket av henne, bland annat det här:

1. Du är värd det bästa. Du ser en ny varm yllefilt - lägg dej där! Du känner doften av din älsklingsrätt - ät den! Kräv den!

2. Var beredd. Det kan se ut som att du ligger i matkoma under ett varmt element och inget skulle kunna få dej att flytta på dej. Och det mesta rubbar dej heller inte. Men så plötsligt - är det inte någonting riktigt viktigt på gång nu? Är det någon som skalar en räka eller så? Infinn dej. Missa ingenting som verkligen betyder något. Lär dej skillnaden.

3. Håll huvudet högt. Man kanske står och jamar exalterat efter några små fåglar i julgranen exemplevis. Tills man inser att de bara var på låtsas. Eller så kanske man är så vansinnigt nyfiken på vad det kan vara på tallriken där borta som står lite knepigt till, och man kanske snubblar till och halkar ner på golvet. Det har inte hänt. Ge åskådarna en högdragen blick. Sväng på höfterna. Gå därifrån.

4. Umgås bara med snälla mäniskor. Var misstänksam. Är du osäker, morra och sätt dej i garderoben tills du vet vart du har dem.

5. Om någon säger att du är fin, bara ta emot. Sträck på dej och sola dej i glansen. Riktigt visa hur fin du är. Gå fram och puffa på dem som ännu inte har förstått att du är ett sådant praktexemplar av kärleksmirakel. Ge dem chansen.

6. När inte det bästa finns. Ta det näst bästa! Inte det sämsta. Gör det bästa av situationen. Ät torrfoder ett tag.





9 kommentarer:

Maggan sa...

Underbar beskrivning. Känner direkt igen min egen katt! Och du har rätt - vi borde ta efter! Självklart!

Hälsningar från Maggan och Skrållan

Elisabet. sa...

Du är U N D E R B A R!
Precis på pricken fångat; passar perfekt in på pElle - må han vila i frid - och nästan perfekt på sigge.

Monica sa...

Underbart! Jag säger det, underbart skrivet! Och se där, där står mina tofflor och väntar till nästa gång:-), blir varm i hjärtat.

Ruta Ett sa...

Det här är verkligen "på pricken"! Jag ska försöka anamma denna livsfilosofi - så främmande för tvåbeningar!

Steel City Anna sa...

Maggan: tack! Visst finns det mycket att lära :)

Elisabet: :) ja pElle finns nog på nåt fint ställe nu. Jag hoppas min kisse får må bra i flera år till, men det är ett under att hon är så gammal redan. Varje dag med katten är en gåva, säger maken :)

Mamma: ja tofflor och lite annat finns här :)

Ruta Ett: ja så mycket är självklart för katter som borde vara det även för oss tycker jag. Vi ber om ursäkt för oss själva alldeles för mycket.

eastcoastmom sa...

Katter är verkligen speciella. Love them!

Steel City Anna sa...

Eastcoastmum: visst är de! Lars Lerin talade varmt om sina katter på slutet av Min Sanning i SVT häromkvällen. Vi är många kattälskare :)

Rebekah M sa...

Underbar beskrivning. Vi skulle anamma det där ... sätta oss i garderoben och morra tills vi är säkra på vad det är för en människa ... LOL

Steel City Anna sa...

Rebekah: man skulle prova :)