lördag 3 januari 2015

Nya vägar?

En väg tar plötsligt slut och då behöver man välja en ny. Januari är väl en tid då många funderar lite extra på olika vägskäl i livet. Jag har ingen stor existensiell kris som tur är, dock har jag börjat fundera så smått på att bli vegetarian. Får se hur det går med det. Har ni planerat att börja några nya vanor?

6 kommentarer:

Monica sa...

Äter ju redan mest vegetariskt och fortsätter så men inte helt och hållet, det ger ett mer avslappnat liv, var ju det helt i fem år tror jag och drack varken kaffe eller svart te men så gör jag inte nu, bara äter väldigt lite kött och hela veckor inget alls av det.
Älskar frukt, bär och grönt så jag skulle aldrig anamma någon konstig fettdiet:-). Och så älskar jag något gott till kaffet. Njuta av det som går är mitt motto och träna när jag har lust:-)

Steel City Anna sa...

Ja men det är svårt tycker jag. Jag är dålig på att ersätta köttet, tar bara bort. Igår potatisgratäng som den var bara. När jag var vegetarian förut åt jag mest pannkakor och popcorn och var mycket onyttigare :)

Bara brittiskt sa...

Konstig fettdiet? :) Allt beror på hur sockerkänslig man är. Massor av frukt och grönt har så mycket kolhydrater (= socker) att jag blir godissugen av att äta det. Det gäller att äta bra kött istället. Gräsbeteskött, vilt...
Det håller landskapet öppet, ger oss bra matjord och undviker dålig soja.

Steel City Anna sa...

Jag kan inte äta mycket kolhydrater men vill inte äta mycket fett heller av hälsoskäl. Och så vill jag nu inte heller äta så mycket kött, mer av moraliska skäl, blir inget kvar då :)

Monica sa...

Stenåldersmaten lyfter E-type fram, den passar oss bra säkert och är ungefär som jag äter:-), mycket fisk och lite kött, han äter vilt då (och det åt jag under uppväxten), potatis odlar han själv och så äter han rotsaker, frukt, bär, nötter, vet inte hur han gör med ägg och mjölkprodukter men de är bra och så byter han olivoljan mot rapsoljan och det är rätt naturligt att göra. Linser är bra att lägga till som proteintillskott i soppor och grytor.
Köttet på tallriken på restaurant, arbetsplatser eller i affärer här vet vi med säkerhet aldrig vad det är tyvärr. Du har ju en helt annan situation med närproducerat, er kyckling är fantastiskt god mot vad vi "får" här t ex, och ägg kan du ju också köpa av bonden, som det var här förr. Maten i Sverige skulle ju kunna vara så mycket renare och bättre men det finns bara storproducenter kvar med EU-bidrag numera, det gamla är förgånget tyvärr.

Steel City Anna sa...

Mamma: det är svårt det där, och sen blir det dyrt också ofta med en särskild diet. Men egentligen kan jag inte komma på någon annan anledning att äta kött förutom att det är gott, vilken är en ganska korkad anledning. Jag vet inte om jag riktig har tiden och motivationen att hålla på med grönsaker och linser och sånt jämt, och då kan jag falla tillbaka i det där att äta onyttigt istället. Maken är dessutom ingen hjälp, han kommer ju sitta där med sina korvar :) jag är hemskt noga med att det ska vara glada grisar och sånt men så äter jag t ex Ikeas prinskorv och vem vet vart den kommer ifrån egentligen, och då kan jag känna ett stort äckel och tänka på Lars Lerins kråka som la blommor i hans skor och kissen som alltid vet när jag är sjuk t ex. Då känner jag att det är omoraliskt att äta andra levande varelser som kanske visst är lika intelligenta som vi. Men på en sekund kan jag svänga och tycka att sånt där är flum-trams. Men det blir svårare :)