torsdag 29 januari 2015

Denna dagen

Den utlovade snön, den kom verkligen också. 30 centimeter, varav 17 bara under några timmar på förmiddagen. Flingor stora som handflator. Jag gick till jobbet vid kvart i sex imorse, då var det regnblandad snö som piskade en i ansiktet från minst två håll samtidigt på grund av blåsten. Två riktigt långa uppförsbackar på gränsen till Peak District och mörkt och kallt. Hemvägen var betydligt trevligare i nerförsbacke med solsken och fantastiska vyer över staden i snöskrud, även om det yrde fortfarande. En liten bit kunde jag också åka en buss som just hade börjat gå igen. Tyvärr hade jag inte kameran med mej, den prioriterades inte i packningen av matsäck och extra vantar och allt vad det var. Jag tog några bilder när jag kom hem sen.

Här är ett litet bildspel på hur det har sett ut från vår lokaltidning. Här ett videoinslag om kaoset. Här ett annat om hur farligt det var i trafiken idag med flera olyckor. Här har man i regel inga vinterdäck och snön kommer så fort att det är omöjligt för kommunen att hinna röja undan.

Jag måste verkligen säga att folk har hållit humöret uppe idag, hälsat glatt, tackat alla buss- och taxichaufförer varmt, puttat på bilar som fastnat i snön, hejat på kommunens få men hårt jobbande plogbilar och samarbetat på det där särskilt varma och organiserade sättet som jag tycker att britter är så himla bra på. Jag har tappat räkningen på alla gånger jag har kallats love och darling och bilar svängt ordentligt runt mej så att jag inte sköljdes över av vågor med smutsig smältande snö. Och så mycket beröm jag fått för att ha kommit till jobbet inte bara i tid, utan 5 minuter för tidigt! Hela barn- och ungdomen har man pulsat fram och tillbaka till skolan med istappar i håret, på Lucia redan 5 på morgonen, och det är ju sådant man bara gör. Nåja, man blir kanske lite härdad. Man behöver iallafall inte den här typen av råd, det sitter liksom i blodet.

Nu är det läggdags för imorgon blir det förmodligen en repris på dagens bravader. Möjligen med extra is.









Grannens katt tyckte inte alls om snön.

2 kommentarer:

Monica sa...

Vilket väder men vackert när solen skiner på snön:-), ett hårt jobb utöver det ordinarie att ta sig fram, ett plus att folk har ett så bra humör. Vackra foton du tog.

Steel City Anna sa...

Har sällan längtat så mycket efter en ledig helg!