lördag 31 januari 2015

January blues

Äntligen är den över, denna årets värsta månad, den tråkigaste, gråaste, längsta, ett stort antiklimax efter julen, ledsna rea-prylar i fula högar, regn, storm, snö, mörkt, kallt, haglat har det också gjort. För att inte tala om alla nyheter som svämmar över av hat och motsättningar och terror.

Ibland när jag inte kan sova tänker jag på år 3015. Hur de kommer säga, om tusen år, att de var ena riktiga idioter, de där som levde i början på 2000-talet. Kunde inte enas om minsta grej. Förstörde hela jorden och klimatet. Därför sitter de på Mars istället år 3015, och det går väl bra det med. Någonting ska vi väl ha lärt oss på tusen år? 1015, då invaderade Knut den Store England, i Kiev-området var det även då konflikt efter att Vladimir den store avled just detta år, Sverige kristnades, fast nationen Sverige fanns inte ens då, och på de amerikanska kontinenterna hade kolonialismen ännu inte inträffat. Fast  någon makalöst stor skillnad mot nu, var det kanske ändå inte. Och klimatet häruppe i Norden var detsamma som nu tydligen, så i januari åkte det kanske extra många vikingar på resor söderut. Intet nytt under solen där heller.

Vi avslutar med något trevligt: Jag har sett utslagen forsythia, så våren är på väg!


3 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Ja, äntligen är det snart februari! VÅR! I mitt huvud. I verkligheten är det mer snö på gång. Men SNART är det mars. VÅR!

Monica sa...

Det har inte hänt så mycket på det mänskliga planet, människan var extremt företagsam och begåvad med tanke på vilka världsresor hon företog sig, och det var samma rot i alla språk, kunskap om mat och medicin var också avancerad, men snart blir det vår igen:-). Härlig vårbild!

Steel City Anna sa...

Trillingnöten: jag har en känsla av att februari också kommer bli kall och snörik ... Men det ska väl ändå bli vår sen!

Mamma: ja, man blir glad när man ser nåt som blommar!