söndag 5 januari 2014

The butcher shop

Har man en gång börjat handla sitt kött i sånna här små butiker, då kan man inte sluta. Det känns som att slungas 60 år tillbaka i tiden.



7 kommentarer:

Monica sa...

Fantastiskt vilka råvaror det är här, fina grönsaker, frukt och bär. Potatisen jättegod och allt kött fräscht och gott.
Det är en väldig skillnad mot vad vi kan handla på Hemköp, Ica och Konsum. Köttfärs som är tio dagar t ex, kan vara ommärkt också, köper aldrig numera, men S o T som köpte svenskt kött och malde själva fick en överraskning i bunken, hälften var någon sorts vätskesörja och hälften någon sorts köttfärs.
Väldigt tråkigt att vinst och girighet styr på alla områden i Sverige så vi inte ens har riktig mat att köpa.
Och fisken är fantastisk här och blommor! Vilka fräscha blombuketter till bra pris, ja tänk vad mycket inte svensken vet, tur det kanske.;-), läste senast Lars Ohlys twitter om engelsk mat som han har noll kunskap om, ja han vet kanske inte så mycket annat heller;-)

Steel City Anna sa...

Inte visste jag att du engagerade dej i Twitter också :) då passar ju tröjan :)

Trillingnöten sa...

Jag vill också uppleva nåt sånt! Det verkar så härligt att ha små affärer som dessa i sitt grannskap!

Monica sa...

Är en engagerad mor, kvinna och människa och tröjan är fantastiskt passande:-)

Steel City Anna sa...

Trillingnöten: Det är fantastiskt att det finns såpass många kvar. Stödjer dem så mycket jag kan för även om jag uppskattar stundom att kunna handla på Tesco mitt i natten så vill jag inte att det ska vara det enda alternativet.

Charlotta sa...

Va? Lars Ohly om engelsk mat??? Nu måste jag leta. Gaaaah!!! Jag är ju på en mission from God att få svenskar att fatta hur bra maten är i England.

Vilken nyårsmiddag det blev med sirloin steaks från lokale slaktaren i St Ives, Cornish Blue cheese sås och clotted cream till efterrätten...slå det ICA!

Steel City Anna sa...

Charlotta: han skrev det ofördelaktiga om engelsk mat den 9e december :) engelsk mat är på väg att bli trendig tror jag. Bara en sån sak som rejäl engelsk korv, det skulle vara jättehippt i Stockholm, här är det helt normalt och bra priser. Hemlagad, lite gammaldags mat.

Nyårsmiddagen låter jättegod!