söndag 26 januari 2014

Min stad

När jag står och beundrar vyn över Sheffield så kommer gubbe fram till mej, ler med hela ansiktet och visar tre tänder, och utbrister "visst är det fint här i vår stad, när solen lyser på den". Ja, det är det verkligen.

Nya skyskrapan och parkeringshuset Rivjärnet högst upp till vänster.
The Moor och Abbeydale Road.
Arts Tower och University of Sheffield högst upp och rader av viktorianska hus nedanför.
Norton.
Moskeen.
Sheffield College.


8 kommentarer:

Monica sa...

Jag älskar staden! Känner hemkänsla där, tänk att det är så i en stad långt ifrån där vi bor!

En liten lustig grej efter 33 år här i huset så kommer en lista om vi inte ska dela med oss av namn och tel.nr för att nå varandra om något händer. (Egentligen inget problem i dagens cybervärld, problemet är väl mer om någon bryr sig). Idémakaren tänkte sig den i hissen eller på väggen, NEJ, NEJ skriver alla för så måste man tänka, så mycket galenskap som sker i detta land och hur många fler telefonsamtal skulle inte komma då från galningar så beslutades att vi har en hemmalista. Så kan det gå till i stockholmsområdet:-)

Steel City Anna sa...

Är fint att stå där och titta över stan. Det verkar ju trevligt, kan ni ha små sammankomster då och då lite som ett kollektiv :)

Monica sa...

;-), kanske lyxpensionärerna blivit uppskrämda av alla de otäcka äldreboendeberättelserna, de kan iofs skrämma vem som helst. Kanske de tänker bilda ett eget.

marek sa...

Baby, those photos are so amazing! Xx

Lena i Wales sa...

Hej Anna! Har hittat din blogg genom barabrittiskt,dit min blogg också är länkad. Intressant!(Charlotta och jag jobbar ihop en del). Igår såg jag en helt fantastisk musik-konst-dokumentär film om Sheffield, BBC4. Helt fantastisk, har inte sett något så bra på länge. Gav en fin bild av stadens historia och Englands. Såg du den? M v h lenaiwales

Steel City Anna sa...

Marek: thank you :) x

Lena: vad kul! Dokumentären missade jag tyvärr men kanske jag kan kolla ifatt på nätet.

Jani sa...

Härliga varma bilder från Sheffield.

Steel City Anna sa...

Jani: tack :) älskar att stå där och se ut över stan.